Fruitgeschenkdozen voor Mid-Autumn Festival verkopen goed

Guangzhou import markt: meer geïmporteerde Peruaanse blauwe bessen

Het Mid-Autumn Festival vond afgelopen zaterdag plaats en de afgelopen week was de aanloopfase naar de feestverkoop. Veel kraampjes op de groothandelsmarkt moesten van de ene dag op de andere fruit inpakken en inslaan. In de tweede helft van deze week is het aantal kopers op de groothandelsmarkt sterk gedaald, omdat de meeste kopers hun voorraden al hebben ingeslagen.

Vele kramen hebben hun prijzen aanzienlijk verlaagd. Volgens de handelaren was het stimulerende effect van het Mid-Autumn Festival op de markt over het algemeen niet zo goed als in voorgaande jaren, aangezien de piek van het verkoopseizoen later is ingegaan en de verkoopperiode korter is dan in voorgaande jaren. Kopers zijn relatief voorzichtig met het afnemen van producten en de koopkracht is niet zo goed als voorheen.


Chinese Sunshine Rose-druiven

Vanaf het midden van de week is er meer te onderhandelen over de prijs van elk festivalfruit. Een handelaar zei dat in vorige jaren fruit van goede kwaliteit en met een hogere prijs populairder was. Maar de goedkopere vruchten verkopen dit jaar beter.

De hoeveelheid uit Peru geïmporteerde blauwe bessen is deze week groter dan vorige week en ook de kraampjes zijn dienovereenkomstig gegroeid. In het begin was er een tekort aan geïmporteerde blauwe bessen door het geringe aanbod en het tekort aan aanbod op vele markten, wat resulteerde in een periode van hogere prijzen. Omdat de prijs hoger lag dan de algemene aanvaarding van de markt verliep de verkoop van producten traag. Later, met het herstel van het aanbod en de geleidelijke toename van de import, is de huidige prijs geleidelijk gedaald. De Peruaanse blauwe bessen zijn nog steeds zuur van smaak en van betrekkelijk stabiele kwaliteit.

Importavocado's uit Peru bevinden zich momenteel in de eindfase van de afzet. Omdat veel handelaren op de markt avocado's in de geschenkdoos van het Mid-Autumn Festival zullen verpakken, is de prijs van avocado's die ooit laag was op de markt, gestegen. De prijs op het hoogtepunt is bijna drie keer zo hoog als op het dieptepunt. Momenteel is de markt, hoewel hij is afgezwakt, beter dan eerder.


Importavocado's

De prijs van importsinaasappelen uit Zuid-Afrika is gedaald als gevolg van de recente vakantie. Sommige handelaren zeiden dat de kwaliteit van de recent aangekomen Zuid-Afrikaanse sinaasappelen beter was. Importkersen uit Canada zijn op de markt, maar de huidige markt en de producten zijn niet ideaal.

Wat binnenlands fruit betreft, worden kleine appelen die in Xinjiang, Shandong en andere plaatsen zijn geteeld, in meer kraampjes verkocht vanwege hun mooie rode kleur en de verpakkingsdozen om aan de behoeften van het festival te voldoen. De recent aangekomen pruimen uit Xinjiang zijn beter van hardheid en smaak, maar door de naderende datum van het festival is de prijs gedaald ten opzichte van vorige week en is er veel over te onderhandelen.


Kleine appelen


Pruimen uit Xinjiang

De Sunshine Rose-groene druiven namen het grootste aandeel van de binnenlandse druivenmarkt voor hun rekening. De handelaren zeiden dat de verkoop niet vlot verliep, zelfs met het effect van het Mid-Autumn Festival en de relatief lage prijs. De afzet is niet significant gestegen. De handelaren denken dat dit komt doordat de koopkracht dit jaar is gedaald en buitenlandse handelaren tijdens de pandemie niet naar de markt kunnen komen om goederen te kopen.


Fruitgeschenkdoos

Als reactie op de behoefte aan geschenken tijdens het Mid-Autumn Festival, of het nu om geïmporteerd of binnenlands fruit gaat, worden fruitgeschenkdozen steeds populairder.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.