Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citrusareaal in Florida -8%

Uit de resultaten van de jaarlijkse Commercial Citrus Inventory blijkt dat het totale citrusareaal 151.879 ha bedraagt, een daling van 8 procent ten opzichte van het vorige onderzoek. Het nettoverlies van 12.968 ha is 8.070 ha meer dan wat het vorige seizoen verloren ging. De nieuwe aanplant is met 3.229 ha gedaald ten opzichte van het vorige seizoen. Het totale aantal citrusbomen (55,8 miljoen) is met 7% gedaald ten opzichte van het vorige seizoen.

Van de 24 gepubliceerde county's die in het onderzoek zijn opgenomen, is in 23 county's het areaal afgenomen, terwijl in 1 county (Brevard) sprake was van een toename. In Hendry County is het areaal het meest afgenomen, namelijk met 2.687 ha ten opzichte van het vorige seizoen. DeSoto County heeft met 26.159 ha het meeste citrusareaal.

Het sinaasappelareaal bedraagt nu 139.073 hectare, een daling van 8 procent ten opzichte van het vorige seizoen. Het areaal Valencia is goed voor 60% van het totale sinaasappelareaal, niet-Valencia-areaal is goed voor 38% en het resterende sinaasappelareaal is niet geïdentificeerd. Het grapefruitareaal bedraagt nu 7.283 hectare, een daling van 10 procent ten opzichte van het vorige seizoen. Witte grapefruit  maakt 12 procent uit van het totaal met 846 hectare, terwijl rode grapefruit 87 procent uitmaakt van het totaal met 6.340 hectare. De resterende 1 procent is niet geïdentificeerd.

Met 5.522 ha is het areaal gespecialiseerd fruit 10 procent kleiner dan het vorige seizoen. Easy peelers zijn goed voor 60 procent van het speciale fruit, met 3.320 ha. Het resterende areaal omvat echte citroenen en andere citrus, met een totaal van 2.201 ha, of 40 procent.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: nass.usda.gov

Publicatiedatum: