Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers testen reactie consument op Hollands passiefruit uit kas

Tholen - In de webshop bij Dutch Wasabi is sinds deze zomer ook passiefruit uit de kas te krijgen. Geen product uit de kassen van Sander van Kampen, tegenwoordig wasabi- én gemberteler, maar via één van de partners van Dutch Wasabi kwam de vraag om het product aan te bieden.

Inno Growers test bij Wageningen University & Research in Bleiswijk de teelt van passiefruit uit de kas. Duijvestijn Tomaten, samen met Elsgeest Potplanten partner van Dutch Wasabi, is ook bij het project van Inno Growers betrokken. Door het passiefruit op de webshop aan te bieden, testen de telers de reactie van consumenten. 

In de webshop lezen we over de vruchten: "Het Hollandse passiefruit is groot, vol sap en super zoet. Dit komt omdat ze pas 'geoogst' worden als de plant deze laat vallen. Ze zijn dus op en top gerijpt aan de plant. Dit in tegenstelling tot passiefruit uit Azië en Zuid-Amerika. Deze worden onrijp geplukt en rijpen daarna nog iets door. Hierdoor zijn ze klein, bevatten ze minder sap en zijn ze vaak zuur van smaak."  

De teelt zit nog in een proeffase. Hierdoor zijn er maar een beperkt aantal vruchten beschikbaar. De vruchten zijn het beste tot twee weken te bewaren in de koelkast. Voor een optimaal zoete smaak raden de telers aan de vruchten op kamertemperatuur te brengen voordat ze geconsumeerd worden. Ze zijn overigens ook buiten de koelkast te bewaren op een koele plek. Toch blijven ze net iets beter in de koelkast, is de ervaring van de telers. De vruchten zullen in beide gevallen na verloop van tijd iets verschrompelen. Dit heeft echter geen effect op het sap in de vrucht. 

Dit voor online publicatie aangevulde artikel verscheen eerder in editie 7/8, 36e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl