Floriade begint de herfst met AGF-productbeoordeling van paddenstoelen

Van 7 tot 13 september spelen paddenstoelen de hoofdrol in The Green House bij Floriade in Almere. Bezoekers maken kennis met een uitgebreid assortiment paddenstoelen. Niet alleen het product krijgt aandacht, ook de teelt en de bereiding van dit veelzijdige ingrediënt komen aan de orde. "Paddenstoelen zijn caloriearm en rijk aan vitamine D en antioxidanten, een uitstekende vleesvervanger en daarmee een waardevolle aanvulling op het dagelijkse menu."

Tijdens de week van de paddenstoelen zal een chef dagelijks demonstreren hoe dit product te bereiden. Donderdag 8 september is de AGF-productbeoordeling, waarbij zowel de professionele jury als ook de bezoekers, op basis van vaste criteria, hun oordeel geven over de verschillende gepresenteerde varianten. De drie inzendingen met de hoogste waardering ontvangen een prijs en extra aandacht is er voor het publieksoordeel.


Presentatie FME op de Floriade

Al in 2012 presenteerde de Nederlandse paddenstoelensector zich op de Floriade in Venlo, wat voor een aantal bedrijven bijna een thuiswedstrijd was. "Ook dit keer zijn ze trots te laten zien hoe deze sector vooroploopt in innovatie en efficiënte, traceerbare duurzame voedselproductiesystemen. Per jaar produceert ze 90.000.000 kg verse en 145.000.000 kg verwerkte champignons. Nederland is daarmee de op twee na grootste producent van verse champignons in Europa." De week van de Paddenstoelen krijgt invulling door samenwerking van de bedrijven Scelta Mushrooms, Fresh Mushroom Europe (FME), Banken Champignons en LTO. 

Met de AGF-productbeoordelingen hebben telers, veredelaars en leveranciers de gelegenheid hun producten te presenteren aan deskundigen en liefhebbers. Voor bezoekers is het een mogelijkheid kennis te maken met een bredere variatie aan producten dan in de standaard supermarkt verkrijgbaar. "Tijdens de vorige acht beoordelingen bleek de animo van de bezoekers groot om deel te nemen en waren de reacties positief. Reden om een extra product onder de aandacht te brengen. In de komende weken zijn er nog drie keer beoordelingen: Aardappel, Appel en Peer."

Woensdag 5 oktober worden de uitslagen bekendgemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats. De AGF-productbeoordelingen en de Productcompetities van de sierteelt zijn mogelijk gemaakt met ondersteuning van Hagelunie/Interpolis.

In The Green House, de hypermoderne kas op de Expo, laat de Nederlandse glastuinbouwsector haar innovatieve en duurzame karakter zien. Bezoekers ontdekken de meerwaarde van innovaties voor de samenleving, bedacht in en om de kassen. Tot en met 9 oktober ervaren bezoekers het effect van groente en fruit, maar ook van bloemen, planten op hun fysieke en mentale gezondheid.

Bron: Floriade


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven