Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uienteelt in de regio Makó is te verwaarlozen

Hongaarse uienteelt zit in het slop

Na tientallen jaren van achteruitgang is de Hongaarse uienteelt dit jaar vrijwel tot stilstand gekomen. Volgens János Fekete, voorzitter van de Nationale Raad voor Uienproducten, besloeg de uienteelt in de regio Makó twintig jaar geleden nog 1.500 tot 2.000 hectare. Dit jaar was het uienareaal gedaald tot slechts 20 à 30 ha.

Het grootste probleem is dat de uienteelt in Makó steeds minder in staat is te concurreren met Italiaanse, Spaanse en Duitse uien, die veel efficiënter worden geteeld. Terwijl uien die onder binnenlandse omstandigheden uit zaad worden gezaaid 250-300 m³ per hectare kunnen produceren, kunnen Italiaanse uien die onder geïrrigeerde omstandigheden worden geteeld, een opbrengst tot 700-800 m³ bereiken.

Zonder de nodige voorwaarden voor een goed waterbeheer is er voor Hongaarse uien geen echte toekomst weggelegd.

Bron: dailynewshungary.com

Publicatiedatum: