In Laredo, Texas

Mission Produce en NatureSweet kondigen logistiek partnerschap aan

Mission Produce en NatureSweet Tomatoes hebben een langdurig logistiek partnerschap ("3PL") aangekondigd dat gebruik maakt van  van Mission's ultramoderne distributiecentrum ("FDC") in Laredo, Texas. Verwacht wordt dat deze verhuizing de uitbreiding zal ondersteunen van NatureSweet's kasportfolio, dat snacktomaten, middelgrote/grote tomaten, komkommers en paprika's omvat.

In het kader van het voor beide partijen voordelige partnerschap zal Mission aan NatureSweet koelopslag, cross-docking, ompakken, voorraadbeheer, toegang tot kwaliteitsinspecties en andere diensten verlenen. NatureSweet is voornemens ongeveer 70 procent van haar totale productvolume uit Mexico te consolideren in Mission's Laredo FDC en te distribueren naar Amerikaanse klanten in het zuidwesten, het midwesten en het oosten van de Mississippi.

Verpakkingslijn

"Gezien de omvang en schaal van onze activiteiten is Mission uniek gepositioneerd om 3PL-diensten aan te bieden die activiteiten stroomlijnen en logistieke efficiëntie creëren voor complementaire producten," aldus Ben Barnard, Mission's vice president Commercial Operations. "Wij hebben ons megacentrum in Laredo ontworpen om te dienen als een belangrijke hub voor de invoer van avocado's uit de VS, en wij maken gebruik van de omvang van de faciliteit en de geavanceerde technologie om het volume te verhogen en extra inkomsten te genereren via synergetische partnerschappen met importeurs van producten. Terwijl deze partners kunnen profiteren van schaalvoordelen, stelt dit bedrijfsmodel ons ook in staat de faciliteiten maximaal te benutten, vooral in perioden van geringer aanbod van avocado's. Wij hebben vertrouwen in ons vermogen om de leverings- en distributiebehoeften van NatureSweet te ondersteunen en kijken ernaar uit om nog vele jaren met hen samen te werken."

"Wij verwachten dat onze samenwerking met Mission Produce de distributie van NatureSweet's best verkopende producten aanzienlijk zal verbeteren," zegt Bruno Del Rio, vice president supply chain voor NatureSweet. "Er is een toenemende vraag naar NatureSweet tomaten, komkommers en paprika's, en Mission's ultramoderne consolidatiefaciliteit zal ons in staat stellen het product in de Verenigde Staten te versnellen terwijl kwaliteit en versheid een prioriteit blijven. Onze inzet om de dagelijkse activiteiten van NatureSweet te verbeteren is direct gerelateerd aan het doel van ons bedrijf, namelijk het leven van tuinbouwarbeiders in Noord-Amerika veranderen."

Mission's 24247m2 grote distributiecentrum in Laredo opende in september 2021 met als doel de € 4,2 mld aan producten te verwerken die worden geïmporteerd via de Laredo World Trade Port of Entry ("Port of Laredo"). Het partnerschap is Mission's grootste 3PL-overeenkomst tot nu toe en breidt uit op de bestaande logistieke partnerschappen van het bedrijf in zijn andere distributiecentra in New Jersey, Californië en Calgary.

Rijpkamers

Voor meer informatie:
Jeff Sonnek
ICR
Tel.: +1 646 277 1263
jeff.sonnek@icrinc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven