Yahya Erdoğan van Ana Fruit:

"Ondanks de uitdagingen met de inflatie, ziet dit jaar er veelbelovender uit"

De enorme inflatie in Turkije en Europa zal geen effect hebben op de manier waarop Turkse exporteurs zaken doen, meent een exporteur. Met de juiste afnemers heeft het Turkse appelseizoen nog steeds potentie om succesvol te zijn. De appeloogst is momenteel aan de gang.

Yahya Erdoğan, exportmanager voor de Turkse fruitexporteur Ana Fruit, laat weten dat ze de komende week bezig zijn met het oogsten van meer appelsoorten. "Het appelseizoen in Turkije is begonnen. Vorige week zijn we in een paar Turkse regio's begonnen met de oogst van de Gala. Op dit moment maken we ons op voor de oogst van Red Delicious en Granny Smith appelen. Over het geheel genomen zien de hoeveelheden er op dit moment goed uit."

Turkije heeft, net als de meeste Europese landen, te maken met een enorme inflatie. Over het algemeen denkt Erdoğan niet dat dit veel invloed zal hebben op de manier waarop ze zaken zullen doen.

"De inflatie kan van invloed zijn op de situatie, maar volgens mijn ervaring is het belangrijkste dat je een constante kwaliteit levert. Daarnaast is de marktconditie van het land van de importeur van cruciaal belang. Als de ontvanger een goede vraag heeft en zijn positie op de markt heeft verstevigd, dan doen de kosten en de hoeveelheid er niet echt toe. Het omgekeerde is echter ook waar; als de markt slecht is aan de kant van de importeur, dan is het mogelijk dat zelfs als je de best concurrerende offerte geeft ze niet veel verder kunnen gaan dan mogelijk voor ze is."

"Ondanks de uitdagingen met de inflatie is dit jaar veelbelovender voor ons als bedrijf. We zijn er helemaal klaar voor met onze nieuwe hightech sorteermachine en ons groeiende team. Als Ana Fruit hopen we dat alle telers en exporteurs een vruchtbaar seizoen hebben," besluit Erdoğan.

Voor meer informatie:
Yahya Erdoğan
Ana Fruit Gıda San. Ve Tic. Ltd. Sti
+90 246 606 0660
+90 532 790 84 08
yahya@anafruit.com.tr    
www.anafruit.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven