Colombia promoot physalis en andere exoten op Fruit Attraction

Als de grootste telers en exporteurs van physalis ter wereld kijkt de Colombiaanse handel in exotisch fruit ernaar uit om hun producten te presenteren op de komende Fruit Attraction 2022.

Sandra Riano van verpakker en exporteur Novacampo in Colombia: "Voor ons is het heel belangrijk om een continuïteit te tonen in de deelname aan deze internationale fruitshow en om deel uit te maken van het Colombiaanse Exotische Aanbod. Aanwezig zijn op de beurs geeft ons de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en zaken te doen met importeurs en distributeurs."

Ze zegt verder dat de oorlog in Oekraïne weliswaar de prijzen van inputmateriaal heeft beïnvloed, maar dat dit voor niemand in de wereld positief is geweest. "Fruit Attraction zal de wereldwijde handel in vers fruit een plek geven om persoonlijk met elkaar in contact te komen en de weg vooruit te bespreken."

"Spaanse importeurs en distributeurs zijn erg geïnteresseerd in de exotische fruitsoorten omdat hun bevolking verwant is aan Colombia en Zuid-Amerika en de exotische fruitsoorten goed bekend zijn in Spanje. Onze speciale exoten die voornamelijk in Colombia worden geteeld, zoals baby-mango, granadilla, guanabana (zuurpruim), curuba, guave, physalis, tamarilo en passiefruit, zitten van nature boordevol vitaminen en gezondheidsvoordelen," legt Riano uit.

Volgens Flavia Santoro Trujillo, voorzitter van ProColombia: "Dit jaar zullen we aanwezig zijn op Fruit Attraction en het is een van de belangrijkste beurzen van de sector in Europa. We zullen aan de beurs deelnemen met 10 bedrijven die vers fruit exporteren, waaronder de belangrijkste exporteurs van physalis in het land. Colombia is wereldwijd de belangrijkste producent en exporteur van deze vrucht. Als onderdeel van de internationale promotiestrategie van dit fruit heeft het land belangrijke stappen ondernomen om de sector te begeleiden op relevante internationale beurzen," verklaarde Trujillo.

Riano zegt dat Novacampo zich inzet om de uitdagingen van de VN Duurzame Ontwikkelingsagenda 2030 aan te gaan om een duurzamere wereld te bereiken. "Doelstelling zeven van de Agenda 2030, werken aan betaalbare en schone energie, heeft ons gemotiveerd om in maart 2022 een zonne-energiesysteem te installeren. Het systeem voorziet ons van 100% schone energie, met een overschot van 48% dat we leveren aan de stad Tunja in Colombia."

Voor meer informatie:
Sandra Riano
Novacampo
Tel: +49 160 946 10582
sandra@novacampo.com
www.novacampo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.