VBT-cijfers week 35

Opwaartse beweging in kasgroentenprijzen

De middenprijs voor de meeste glasgroenten van vorige week stegen op de VBT-klokken. De kiloprijs voor aubergines schoot flink omhoog, de komkommerprijs steeg ook en ook in de middenprijs voor tomaat zat beweging naar boven. Voor paprika viel dat tegen in week 35. Alleen de middenprijs voor groen steeg iets.

De kiloprijs voor aubergines kwam in week 35 bij het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties uit op ruim 2,16 euro. In week 34 leverde een kilo nog ruim 1,28 euro op. De aubergineprijs zit al enkele weken in de lift, ook op Spaanse veilingen.

De tomatenprijs, voor losse tomaten in week 35 ruim 68 eurocent per kilo en voor tros net geen 60 eurocent, lag de afgelopen weken op een ondergemiddeld prijsniveau. Met de stijging van afgelopen week klom de prijs tot net boven het vijfjarig gemiddelde.

De komkommerprijzen liggen al even boven dat vijfjarig gemiddelde. Net als de afgelopen jaren stijgt de prijs in week 35. Voor 2022 betekent het een middenprijs over week 35 van 67 eurocent per stuk.

In het zachtfruit is ook een flinke stijging van de middenprijs te zien. Over de hele linie komt er bijna twee euro bovenop de prijs. Met net geen zes euro per kilo wordt Elsanta het best betaald. Tegenover oplopende aardbeienprijzen staat een daling van de frambozenprijs, die blijft nog niet boven die van aardbeien liggen.

Bekijk hier alle VBT-cijfers over week 35 voor groenten en fruit


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven