Uitbreiding van agrarische en industriële verpakkingsdiensten in Duitsland

LC Packaging neemt Karl Weiterer GmbH over

Internationale verpakkingsproducent en distributeur LC Packaging heeft per 1 oktober 2022 officieel alle aandelen verworven in Karl Weiterer Sack- und Planenfabrik GmbH (Weiterer) in Algermissen, Duitsland. Weiterer richt zich op de agrarische sector in Duitsland met transportverpakkingsoplossingen zoals netzakken, jutezakken en FIBC’s en doet dat al 104 jaar. Weiterer wordt een dochteronderneming van LC Packaging GmbH, het Duitse filiaal van LC Packaging gevestigd in Rheine, maar zal blijven opereren onder de bestaande naam.

De overname volgt op een samenwerking van meer dan 50 jaar tussen beide familiebedrijven. Sinds 2016 is LC Packaging aandeelhouder van Weiterer. Voor LC Packaging is Weiterer een belangrijke aanvulling op haar bestaande activiteiten in Duitsland, omdat het de lokale markt in Duitsland zo nog beter kan ondersteunen. Klanten van Weiterer kunnen profiteren van het internationale netwerk van LC Packaging, sterke partnerships, en duurzaamheidsinitiatieven voor verpakkingsoplossingen.

Thorsten Classen, Managing Director LC Packaging GmbH: “We zijn erg blij om deze samenwerking naar een hoger niveau te tillen en Weiterer op te nemen in het LC Packaging-merk. Net als LC Packaging is Weiterer een familiebedrijf dat hoogwaardige diensten levert aan haar klanten en partners. Dat zal onder leiding van LC Packaging niet veranderen. We kijken uit naar een succesvolle toekomst.”

Birgit Weiterer, Managing Director Weiterer: “LC Packaging en Weiterer hebben een sterk partnerschap en zijn verbonden door een langdurige en vertrouwde samenwerking. Samen hebben we meer dan 200 jaar knowhow en ervaring in de verpakkingsindustrie en zijn we goed voorbereid om toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden en onze agrarische en industriële verpakkingsdiensten uit te breiden.”

Karl Weiterer GmbH
Karl Weiterer Sack- und Planenfabrik GmbH, Weiterer, werd in 1918 opgericht door Carl Weiterer, die begon met de handel in jutezakken en met het repareren en wassen van suiker- en kunstmestzakken. Met 30 medewerkers bedient Weiterer de agrarische sector in Duitsland met de verkoop van big bags, jute, rashel, PP, PE, katoen en papier, maar ook naaigaren en naaimachines voor plaatsing bij de klant, evenals accessoires voor zakken sluiten of veilig op pallets laden.

Weiterer heeft speciale machines voor het etiketteren en snijden van raschelzakken op rol en een eigen bedrukkingsdienst voor jute- en polypropyleenzakken in haar magazijn van 6.000 m², vol met producten om uit te blinken in korte termijnleveringen.

LC Packaging is een familiebedrijf en internationale producent en distributeur van flexibele verpakkingsoplossingen met het hoofdkantoor in Nederland. LC Packaging is sinds 1923 actief in de verpakkingsindustrie en heeft eigen productiefaciliteiten voor FIBC's en golfkarton in Europa, Afrika en Azië. Met een omzet van 204 miljoen euro in 2021 en 1.769 medewerkers in verkoopkantoren, magazijnen en productiefaciliteiten in 21 landen, is het de ambitie van LC Packaging om bij te dragen aan een wereld zonder afval. LC Packaging is gespecialiseerd in tailor-made verpakkingsproducten voor bulkgoederen en verpakkingen uit voorraad voor 30.000 klanten in de industriële en agrarische industrie wereldwijd. In 2021 ontving LC Packaging voor het tweede achtereenvolgende jaar een EcoVadis Platinum-medaille, behorend tot de top 1% van alle 85.000 bedrijven die met zo'n hoge MVO-score zijn beoordeeld. Het bedrijf wordt vooral erkend voor zijn inspanningen op het gebied van arbeidspraktijken en mensenrechten, en duurzame inkooppraktijken.

www.lcpackaging.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven