Streven naar meer groei in Maleisië

Maersk wil Russische terminalinvestering verkopen

Vijf maanden na de aankondiging dat het zich na de Russische inval in Oekraïne uit de sector zou terugtrekken, heeft A.P. Moller-Maersk een overeenkomst gesloten om zijn investering in de grootste Russische containerterminalexploitant af te stoten. Maersk had eerder al de containeractiviteiten in en vanuit Rusland beëindigd. Bronnen beweren dat het bedrijf zijn minderheidsbelang in Global Ports Investments, dat zeven containerterminals, vracht-, bulk- en roll-on/roll-off-activiteiten runt, voornamelijk in de Oostzee, wilde afstoten.

Het lijkt er ook op dat het Deense bedrijf een memorandum van overeenstemming heeft ondertekend met de Malaysian Investment Development Authority (MIDA) om investeringen in het land te stimuleren, met als doel het te vestigen als een van de logistieke hubs van Zuidoost-Azië.

Maersk zei dat het met MIDA zal samenwerken om hightech- en impactinvesteringen aan te trekken in sectoren als de auto-industrie, elektrotechniek en elektronica, machines en apparatuur, medische apparatuur, lucht- en ruimtevaart, hernieuwbare energie en consumententechnologie in Maleisië.

Bron: theedgemarkets.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven