Iers bedrijf Donnelly Fruit & Veg test lokale Conference-teelt

Eerste lading Belgische Conference-peren in Ierland aangekomen

De Ierse teler en importeur Donnelly Fruit & Veg heeft een eerste lading Belgische Conference-peren van het nieuwe seizoen ontvangen. "Gisteren hebben we de eerste aankomst gehad en donderdag zullen de peren in het schap liggen", zegt Paul Hussey, Senior Trading Manager bij het Ierse bedrijf. Donnelly importeert nu wekelijks 25 ton Conference-peren, die aan Aldi worden geleverd.

Paul Hussey tijdens een recent bezoek aan een Belgische teler

"De kwaliteit ziet er goed uit, maar de peren zijn iets kleiner dan normaal vanwege de hoge temperaturen in België deze zomer. Toch slaagden de telers erin snel te reageren met effectieve irrigatiemethoden, dus de gevolgen zijn minimaal. We kijken al uit naar het seizoen."

Paul zegt dat de afzet vlot zou moeten verlopen, aangezien de aankomsten samenvallen met het heropenen van de scholen na de zomervakantie. Donnelly kijkt ook uit naar de komst van Rocha-peren uit Portugal volgende week.

Op dit moment teelt Ierland geen peren: "Maar we werken nu samen met een appelteler aan een proef met Conference-peren in County Wexford. Hopelijk zien we volgend jaar al een eerste beloning", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Paul Hussey
Donnelly Fruit & Veg
Tel: +353 1 8908100 (Ierland)
paul.hussey@donnelly.ie    
www.donnelly.ie  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven