Johan Vrijland van start bij Up & Up Talent Solutions

"We willen een one-stop-shop zijn voor AGF-bedrijven bij vragen rond personeel en management"

Tholen - Na ruim 25 jaar de Britse markt te hebben bediend met Hollandse groenten, zwaaide Johan Vrijland eind vorig jaar af als directeur en eigenaar van JNV Produce Marketing. Eén van de leukste aspecten van zijn werk vond hij altijd om mensen te zien groeien in hun vak. Nu de gelegenheid zich voordeed om andere activiteiten op te starten, koos Johan voor een bestaan als freelancer bij Up & Up om talent en management te ondersteunen binnen de internationale AGF-bedrijven.

"Zelf heb ik via recruitment in het verleden personeel aangenomen en ook de verkoop van mijn eigen onderneming bracht mijn fascinatie voor het hele proces rond arbeid en management verder aan het rollen. Tijdens zo'n proces heb je zowel met juridische, commerciële als sociale aspecten te maken en dat vond ik heel interessant om mee te maken. Je leert jezelf tijdens zo'n traject ook heel goed kennen."

Dat hij dit binnen de AGF-sector wilde doen, stond voor Johan als een paal boven water. "Ik ben altijd bezig geweest in de AGF, ken de cultuur en weet hoe de mensen werken. Dat kun je niet één op één kopiëren naar een andere bedrijfstak. Taco van der Louw van Up & Up kende ik zijdelings, maar zijn manier van werken stond me meteen aan. Hij gaat niet voor de korte klappen, maar combineert een gedrevenheid met een rustige manier van werken, waarmee hij echt zoekt naar oplossingen voor de lange termijn en opdrachtgevers bindt aan Up & Up. Dat hij de samenwerking met andere internationale recruiters niet schuwt, maar juist omarmt, maakt Up & Up uniek in de branche. Samenwerken is het nieuwe concurreren."

"Momenteel is de vraag naar mensen nog bijzonder groot en gezien de uitstroom die er de komende jaren nog zal volgen van mensen die met pensioen gaan, zal er voorlopig nog wel een tekort aan mensen in de AGF-sector blijven. Het uitdagende is momenteel dat je enerzijds te maken hebt met een oude generatie AGF-ers en aan de andere kant met een nieuwe generatie met hun specifieke eisen en verwachtingen, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidstijden of hybride werken. De kunst voor beiden is om niet meteen de hakken in het zand te zetten, maar om tot een voor beiden tevredenstellende oplossing te komen door soms allebei wat water bij de wijn te doen. In redeneringen op voorhand dat het onmogelijk is in de AGF-sector geloof ik niet zo, ook bij de klant treedt er een nieuwe generatie aan."

"En mensen blijven nog altijd het grootste kapitaal van een bedrijf. De grootste uitdaging van de dag lijkt bij AGF-bedrijven soms weleens de loods die leeg moet, maar uiteindelijk moet dat wel met mensen gebeuren. De hele AGF-keten staat of valt met vertrouwen en dat haal je niet uit programma's, maar uit je mensen", vervolgt Johan. "Soms is de eerste reactie van ondernemers om zich in financieel moeilijke tijden maar even rustig te houden en de vacatures en strategische beslissingen voor zich uit te schuiven. Maar het gaat er niet altijd om wat iets kost, maar veel meer wat iets oplevert. Ook na deze tijd komt er tenslotte weer een tijd."

Naast het plaatsen van de juiste kandidaten bij de juiste bedrijven is de insteek van Johan om zijn activiteiten breed in te zetten binnen de AGF-sector. "Denk bijvoorbeeld aan advies of interim management, dat zijn competenties die we willen toevoegen aan Up & Up. We zijn plots in economisch woelige tijden terecht gekomen. Voor ondernemers kan het dan een uitkomst zijn om te sparren met iemand die wel betrokken is, maar niet dagelijks naast hen zit. De ervaring die ik de afgelopen decennia heb opgedaan in de branche hoop ik te kunnen gebruiken om ondernemers te adviseren en ook een spiegel voor te houden. Zo willen we als Up & Up een one-stop-shop zijn voor alle vragen rond personeel en management."

Voor meer informatie:
Johan Vrijland
Up & Up Talent Solutions
johan@up-up-go.com
www.up-up-go.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven