Aldi schrapt houdbaarheidsdatums van ongeveer 60 groenten en fruitlijnen

Helft jonge Franse consumenten "pessimistisch" over koopkracht, aldus E.Leclerc
Nu de inflatie toeneemt, is de helft van de Franse consumenten (49%) tussen 18 en 30 jaar pessimistisch over hun koopkracht, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van retailer E.Leclerc. Uit het verslag van l'Observatoire E.Leclerc des Nouvelles Consommations blijkt dat bijna een op de drie jongeren regelmatig maaltijden overslaat omdat ze zich geen eten kunnen veroorloven, terwijl 26% van de universiteitsstudenten een budget heeft van € 10 of minder om per week aan eten uit te geven.
Bron: esmmagazine.com 

€ 1,15 en minder: Back to School lunchbox essentials van Asda
Asda heeft een aantal school lunchbox essentials onthuld voor € 1,15 of minder, klaar voor de kinderen om terug naar school te gaan. Geen lunchtrommel is compleet zonder een gezonde snack en Asda shoppers kunnen kiezen uit een verscheidenheid van voorgesneden fruit voor 46 cent per verpakking, of 3 voor € 1,15. ASDA Appel schijfjes (80g); ASDA Ananas lolly (80g); ASDA Druivenzakje (80g).
Bron: corporate.asda.com 

Frankrijk: Conflict en inflatie komen Auchan duur te staan
In de eerste helft van dit jaar zag Auchan Retail zijn omzet met 6,2% stijgen tot € 15,4 mld. De vergelijkbare omzet steeg met 0,6%, terwijl de brandstofverkoop met 51% toenam. De verkoop steeg in bijna alle landen, maar de Franse thuismarkt blijft moeilijk: de vergelijkbare verkoop daalde er met 2%.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Iceland-baas pleit bij No 10 voor radicale actie tegen kosten van levensonderhoud crisis
Een van de grootste retailers van Groot-Brittannië heeft zich rechtstreeks tot No 10 gewend met een pleidooi om onmiddellijk een radicaal pakket maatregelen voor de kosten van levensonderhoud voor te bereiden, te midden van waarschuwingen dat brede hulp voor bedrijven en directe contante steun nodig zullen zijn om de uit de hand gelopen energiekosten te drukken. In een interview met de Observer zei Richard Walker, de directeur van diepgevroren producten van Iceland, dat hij contact had Downing Street uit bezorgdheid dat het "halfbakken antwoord" aangeprezen door de potentiële opvolgers van Boris Johnson niet de omvang van de behoeften van de mensen zal aanpakken.
Bron: theguardian.com 

VK: Aldi schrapt houdbaarheidsdatums uit assortiment groenten en fruit
Aldi heeft plannen aangekondigd om de houdbaarheidsdatum van ongeveer 60 van zijn eigen merkproducten te schrappen om voedselverspilling in huishoudens te helpen aanpakken. Tegen het einde van het jaar zal de vijfde grootste supermarkt van Groot-Brittannië de houdbaarheidsdatum schrappen van ongeveer 60 groente- en fruitlijnen, waaronder appelen en peren, citrus, aardappelen, wortelen en uien, wat huishoudens kan helpen elk jaar voedselverspilling te voorkomen.
Bron: aldipresscentre.co.uk 

Bubbel barst voor snelle voedsellevering nu Britse bedrijven werknemers ontslaan
Gorillas, een grote Europese bezorger met miljoenen euro's risicokapitaal, heeft zijn Britse personeelsbestand ingekrompen en zich teruggetrokken uit vijf Britse steden, waaronder Manchester en Nottingham. On-demand retailer Getir, gesteund door investeerders uit het staatsinvesteringsfonds van Abu Dhabi en gewaardeerd voor meer dan de supermarktketen Morrisons, heeft een aantal van zijn Britse winkels in "winterslaap" gezet en het aantal werknemers verminderd na een herstructurering. Ondertussen heeft de in Londen gevestigde concurrent Zapp zijn personeelsbestand met 10% ingekrompen en zich teruggetrokken uit Bristol, Cambridge en Manchester.
Bron: theguardian.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven