Brazilië nadrukkelijker aanwezig op Fruit Attraction in 2022

Als een van de wereldleiders in de teelt en export van groenten en fruit, breidt Brazilië zijn aanwezigheid uit op Fruit Attraction, de AGF-beurs die begin volgende maand in Madrid wordt gehouden.

"Abrafrutas zal aanwezig zijn op Fruit Attraction met een stand van 256 vierkante meter en ongeveer 35 exporteurs. Het is een van de belangrijkste evenementen voor de sector en Abrafrutas is sinds 2015 aanwezig", zegt Jorge de Souza, technisch en projectmanager bij de Braziliaanse Vereniging van Fruittelers en -Exporteurs (Abrafrutas).

Telers en exporteurs uit Zuid-Amerika benadrukken hun focus op voedselveiligheid en laten zien hoe ze voldoen aan de duurzaamheidseisen van de Europese markt. "Abrafrutas promoot Braziliaans fruit in Europa en wil er de klanten bedienen met fruit van topkwaliteit, waarbij steeds de voedselveiligheids- en duurzaamheidseisen worden gerespecteerd", zegt de Souza.

Gideao Guilherme, CEO en salesmanager van het pakstation en exportbedrijf Fresh Quality, zegt dat het bijwonen van Fruit Attraction essentieel is voor hun bedrijf en de telers die aan hen leveren. "Sinds onze vorige aanwezigheid op de beurs zien we een grotere vraag ontstaan naar producten die geen fruit zijn, zoals zoete aardappelen en gember. Op de beurs willen we dit jaar ook de markt ontwikkelen voor groenten zoals onder meer prei, okra en wortelgroenten. Op lange termijn is het een win-winrelatie, want het voorbije jaar hebben we een toename gemerkt van Spaanse bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe producten om te importeren."

"Fresh Quality is op zoek naar nieuwe zakelijke relaties op de Europese markt. We willen onze export van een ruim assortiment van kwaliteitsvolle producten nog verhogen. Omdat we ons dicht bij de luchthaven van Guarulhos en de haven van Santos bevinden, zijn we op logistiek vlak concurrerend. Ook stimuleren we momenteel onze leveranciers om certificeringen zoals GlobalGAP te behalen", besluit Guilherme. 

Voor meer informatie: 
Jorge de Souza
Abrafrutas
Tel: +55 38999 628450 (Brazilië)
George.souza@frutasdobrazil.org 
www.abrafrutas.org  

Gideao Guilherme
Fresh Quality
Tel: +55 16 98850 6163 (Brazilië)
gideao@freshquality.com.br
www.freshquality.com.br 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven