Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tesco-topman waarschuwt zelfs tegen winkeldiefstal

Groentenprijzen rijzen de pan uit door torenhoge energiekosten in het VK

De prijs van groenten zal in het Verenigd Koninkrijk de pan uit rijzen nu de crisis rond de kosten van levensonderhoud verergert. Sommige producten verdubbelen zelfs in prijs, waardoor alledaagse artikelen minder betaalbaar worden voor de Britten. Komkommers, nu rond de 60p, zouden volgend jaar wel eens tot boven de £1 (€1,16) kunnen stijgen als de energieprijzen voor groentetelers blijven stijgen.

Tesco-voorzitter John Allan heeft gewaarschuwd dat enorme prijsstijgingen kunnen leiden tot meer diefstallen door 'wanhopige mensen' die zich geen voedsel kunnen veroorloven: "Ik denk dat winkeldiefstal een punt van zorg is, en dat de politie actie moet ondernemen en op gevallen moet reageren... dit is een punt van zorg in de hele retailsector. Ik heb geen sympathie voor mensen die winkeldiefstal plegen, maar ik kan begrijpen dat wanhopige mensen wanhopige maatregelen nemen, soms als ze letterlijk geen geld meer hebben."

Bron: dailymail.co.uk

Publicatiedatum: