Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dominicaanse Republiek

Bagrícola financiert ananasteelt voor export naar Europa en VS

De Landbouwbank van de Dominicaanse Republiek (Bagrícola) zal de teelt van ananassen voor de export financieren voor kleine en middelgrote producenten in de provincies Monte Plata en Sánchez Ramírez, met een investering van 60 miljoen dollar.

Volgens de directeur van Bagrícola, Fernando Durán, beschikken de provincies Sánchez Ramírez en Monte Plata over grond in uitstekende omstandigheden voor de teelt van ananas van hoge kwaliteit, die beantwoordt aan de vraag van de Europese en de Amerikaanse markt.

"Wij hebben de vraag en de markt om dit project te ondernemen", zei de deskundige tijdens de vergadering met de producenten van de twee organisaties, waarin meer dan 100 ananastelers zijn verenigd. "Met deze investering doen wij het nodige om de ananasproducenten te compenseren die als gevolg van de pandemie van het coronavirus markten in binnen- en buitenland hebben verloren."

Bron: dominicantoday.com

Publicatiedatum: