Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"September wordt onze piekmaand voor Turkse druivenexport"

Het Turkse druivenseizoen is in volle gang en de Turkse exporteur Hatipoglu Tarim staat voor de drukste maand van het seizoen, zo legt exportspecialist Cihan Kocar uit: "We zien op dit moment een zeer grote vraag naar onze druiven. Als we naar het hele seizoen kijken, zullen onze exporthoeveelheden vergelijkbaar zijn met vorig jaar. Vorig jaar was augustus echter onze drukste maand. Zoals het er nu naar uitziet, zal september dit jaar onze topmaand zijn wat de export betreft. Er komen vooral orders binnen van de Europese markt, de Maldiven en landen in het Midden-Oosten. Ook de kwaliteit van de druiven lijkt op een goed niveau, vergelijkbaar met vorig jaar. De meest populaire rassen lijken Crimson en Sultana pitloze druiven te zijn."

Nu veel Europese landen te maken hebben met een energiecrisis, zal Hatipoglu Tarim minder last hebben van de stijgende elektriciteits-kosten: "Het Turkse druivenseizoen is in juli begonnen en zal tot eind oktober duren. Tegen die tijd hebben we echter voldoende druiven in onze koelcellen opgeslagen, zodat we de druiven ook in november nog zullen exporteren. Hoewel de energiekosten zijn gestegen, zullen wij niet zoveel hinder van deze stijging ondervinden. Drie jaar geleden hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen, die een groot deel van de energie zullen dekken die nodig is voor de bewaring van de druiven in onze koelcellen," besluit Kocar.

Voor meer informatie:
Cihan Kocar
Hatipoglu Tarim
Tel: +90 531 939 1568
cihan@hatipoglutarim.com
www.hatipoglutarim.com

Publicatiedatum: