Moldavië: Meer Gala-appelen in de bewaring dan vorig jaar

In Moldavië is de oogst van de Gala-appelen begonnen. Het is de vroegste van de late (herfst)rassen. Hun aandeel op het totale areaal (49.000-50.000 hectare) van de appelboomgaarden in Moldavië is relatief klein, maar het is groter onder de appels die in de Moldavische koelhuizen worden opgeslagen.

Deskundigen verwachten dat dit aandeel in 2022 licht zal zijn gestegen. De kwaliteit van de Gala-appelen wordt door de telers als "vrij goed" beschouwd, en bovendien is er op zowel de binnenlandse als de buitenlandse markt doorgaans veel vraag naar fruit van dit ras.

In een situatie waarin directe toegang tot de Russische markt voor Moldavische appelen door veel deelnemers op de plaatselijke markt onwaarschijnlijk wordt geacht, is het een redelijker strategie om eersteklas appelen op te slaan die lang kunnen worden bewaard zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies.

Volgens de waarnemingen van deelnemers aan de Moldavische fruitsector is momenteel ten minste 90% van de opslagfaciliteiten klaar voor de appelen. Het is zeer waarschijnlijk dat de situatie van vorig jaar zich zal herhalen: het grootste deel van de opgeslagen ruimte zal al in september en de eerste helft van oktober in beslag worden genomen door appelen van de populairste rassen.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven