Puente Blanco

Argentinië verwacht goede knoflookexport

"Dit jaar zijn de weersomstandigheden in Argentinië zeer gunstig geweest voor de kwaliteit van de biologische knoflook en andere producten. We verwachten ook tevredenstellende hoeveelheden voor het komende seizoen. De belangrijkste markt voor Argentijnse knoflook is Brazilië, maar ons bedrijf exporteert vooral naar Europa, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Japan en Australië", zegt Nicolás Giménez, verkoopverantwoordelijke bij Puente Blanco. 

"We staan echter voor dezelfde uitdagingen als de rest van de wereld: stijgende kosten voor brandstof, logistiek, meststoffen en andere grondstoffen. Toch kan een deel van deze uitdagingen worden opgelost met een vooruitziende blik en een goede organisatie", zegt Giménez.

Puente Blanco is een familiebedrijf in de provincie Mendoza, in het westen van Argentinië. Het is een van de oudste en belangrijkste knoflooktelers in de streek. Het bedrijf exporteert ongeveer 200.000 tot 300.000 kartons van 10 kg per seizoen. "We hebben zowel de teelt, de verpakking als de afzet in handen. Onze vier teeltfaciliteiten hebben samen een areaal van ongeveer 800 hectare. Dit seizoen hebben we de knoflook op 350 hectare geplant, want we doen aan gewasrotatie om de grond niet uit te putten. We zijn gecertificeerd volgens alle internationale normen die door onze klanten worden vereist. We telen knoflook, ui, aardappel en pompoen op de conventionele manier, maar knoflook ook op biologische en biodynamische wijze. Gedurende het seizoen hebben we ongeveer 250 mensen in dienst."

Giménez zegt dat Puente Blanco zich sterk inzet voor duurzaamheid en zorg voor het milieu. Daarom besloten ze in 2005 voor knoflook over te schakelen op de biologische en biodynamische teelt.

"De ligging van Argentinië is ideaal, aangezien het productie heeft in het laagseizoen van het noordelijk halfrond. We kunnen verse producten leveren wanneer de rest van de markt deze niet heeft. Op de oogst is het nog twee maanden wachten, dus de prijzen zijn nog niet vastgesteld. Door de uitstekende kwaliteit van onze producten hebben we goede verwachtingen, maar de prijs wordt uiteindelijk altijd door de internationale markt bepaald. Tijdens ons piekseizoen is er geen andere aanvoer, dus er is geen concurrentie", besluit Giménez. 

Voor meer informatie:
Nicolás Giménez
Puente Blanco S.A
Tel: +54 92613349444 (Argentinië)
contacto@puenteblanco.com.ar 
www.Puenteblanco.com.ar 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven