Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Limited edition bio-druiven nu verkrijgbaar bij The Fresh Market

Vanaf deze week biedt The Fresh Market gedurende een zeer beperkte tijd drie soorten druiven aan: Biologische Carignane, Franse Columbard en Granache. Hoewel deze bio-druiven meestal worden geteeld in regio's in Europa waar ze in wijn worden gebruikt, worden ze in kleine partijen geteeld in Californië, waar het droge klimaat vergelijkbaar is met de wijngaarden waar ze in het buitenland worden geteeld. Ze gaan meestal in wijnen die vaak worden gebruikt in heerlijke blends en zorgen voor interessante smaaktonen wanneer ze worden gemengd met andere druivensoorten.

De druiven kunnen worden geperst, gecombineerd met vleeswaren en kaasplankjes of gewoon op zichzelf worden gegeten en gewaardeerd om de smaken waar elke specifieke druif om bekend staat. De Fresh Market verwacht dat de druiven half tot eind september uitverkocht zullen zijn.

Biologische Carignane druiven
Carignane is een druivenras met een zwarte schil, waarschijnlijk afkomstig uit Aragon in Noord-Spanje. Het ras wordt aangetroffen in wijnen langs de Middellandse Zeekust, met name in het noordoosten van Spanje en in de Franse regio Languedoc-Roussillon.

Smaaknotities: Lichte en soepele rood-fruit smaken van cranberry en framboos. Een aanbevolen kaas om met deze druif te combineren is een Beehive Cheddar.

Biologische Franse Columbard Druiven
De Franse Columbard druif is ontstaan in Frankrijk uit de Chenin Blanc en Gouais Blanc druiven. De Columbard druif is een van de toegestane witte druiven in Bordeaux wijnsoorten.

Smaaknotities: Frisse, bloemige aroma's met knapperige zuren en guave tonen. Wij raden een geitenkaas van vers tot gerijpt aan.

Biologische Grenache Druiven
De Grenache druif is waarschijnlijk afkomstig uit Aragon in Noord-Spanje en is een van de meest populaire druiven in de wijnproductie.

Smaakprofiel: Kruidige, rode bessen smaken van framboos en aardbei met subtiele witte peper tonen. Wij adviseren een Marieke Honingklaver Gouda of een lekkere Gruyere.

Voor meer informatie:
Patrice Molnar
The Fresh Market, Inc. 
PatriceMolnar@thefreshmarket.net 

Publicatiedatum: