Piensos Dura start komend seizoen met export Spaans citrus

"Volumes Spaans citrus zullen wel wat minder zijn vanwege onstuimig weer in het voorjaar"

Tholen - Het Spaanse citrusseizoen zit er weer aan te komen. Vanaf komend seizoen zal het Spaanse bedrijf Piensos Dura zich ook gaan richten op de export. De groenten- en fruithandel, van origine actief in fourage, heeft zich voorheen altijd gericht op de binnenlandse markt, maar wil zich meer gaan richten op, met name, de export naar Nederland. "Ik heb een verleden in de groenten- en fruithandel in Nederland en wil Nederlandse groothandels graag kennis laten maken met het citrus dat wij hier telen. Bovendien hebben we onder andere ook watermeloen en tomaten in ons assortiment", vertelt Adwin Bakkenes van Piensos Dura.

Het bedrijf, van eigenaar Antonio Dura, bestaat al meer dan 50 jaar en teelt haar citrus op 3 plantages in Pedreguer, Alicante. "Op deze plantages telen we onder andere Navel-sinaasappelen en Ellendale clementines. En ik moet zeggen dat ze er dit jaar, ondanks de droogte, zeer goed bij staan", vervolgt Adwin. "Beregenen is hier namelijk niet zo heel prijzig. Overigens zullen er naar verwachting wel wat minder volumes van het citrus beschikbaar zijn. In het voorjaar zijn er, vanwege het onstuimige weer, namelijk flink wat bloemen afgewaaid. Hierdoor zullen er over het hele spectrum kleinere volumes zijn, verwacht ik. Wij werken normaal gesproken met zo'n 10.000 kilo en dat zal komend seizoen zeker iets naar beneden moeten worden bijgesteld."

Anderhalf jaar geleden werd Piensos Dura getroffen door een grootschalige brand, die het bedrijf in de as legde. "Dit was wel even een klap, maar we zijn desalniettemin altijd doorgegaan met de verkoop en inmiddels is alles bijna volledig weer opgebouwd. Vervolgens besloten we dat het nu de tijd was om de stap te zetten naar de export. Toen ik in Nederland importeerde, haalde ik het eigenlijk zelf ook op bij Spaanse relaties. Hierdoor realiseerde ik dat het voor ons, maar ook zeker voor Nederlandse verkopers, wederzijds voordelig zou zijn om samenwerkingen op te starten. Dit gaan we dan nu ook zeker oppakken met enthousiaste relaties."

Voor meer informatie:
Adwin Bakkenes
Piensos Dura
Part Matoses 8 
Bajo 03750 Pedreguer, Spanje
+34 633 298928
adwin77@hotmail.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven