Rwanda: Off-grid koelopslagsystemen verminderen verliezen na de oogst

In 2019 richtte Jean Desire Habiyambere een bedrijf op met de naam 'MoFresh', in de hoop het probleem van verliezen na de oogst aan te pakken. Het bedrijf maakt gebruik van een koelopslagsysteem dat niet op het elektriciteitsnet is aangesloten om het probleem van verliezen na de oogst van telers tot eindverbruikers op te lossen.

"We hebben kunnen vaststellen dat we enige kennis en technologie nodig hebben voor de productie van koelcellen die we in Rwanda niet hebben," aldus Habiyambere. Wat wordt getest is een off-grid koelhuisoplossing die zowel telers als retailers helpt afval te verminderen en te verkopen wanneer de prijzen goed zijn. Gewoonlijk dalen de prijzen tijdens oogstperiodes en herstellen ze zich later in het seizoen.

Habiyambere: "De meerderheid van onze klanten zijn telers en winkeliers. De retailers zitten in Kigali, terwijl de telers zich op het platteland en in de stad bevinden. Onze klanten werken met temperatuurgevoelige goederen."

MoFresh biedt drie verschillende oplossingen - MoFresh Hub: off-grid koelopslag; MoFresh Box: een draagbare off-grid koelbox, oftewel een geïsoleerde box met koelmaterialen, en de MoFresh App.

Bron: newtimes.co.rw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven