"De exportprijs van Chinese knoflook is iets lager dan vorig jaar, maar de uienprijs is verdubbeld"

Verse Chinese knoflook komt elk jaar tussen juni en augustus op de binnenlandse markt en de exportmarkt. Ongeveer 70-80% van het aanbod komt uit Jinxiang in Shandong. "Dit jaar is de algemene productkwaliteit beter dan vorig jaar en zijn de binnenlandse verkoopvoorwaarden uitstekend. De prijs is iets lager dan vorig jaar, maar over het algemeen stabiel," aldus David Zheng van Jining Martin International Trade. Hij deelde onlangs zijn inzichten in de knoflook- en uienmarkt.

"Dit jaar is de prijs van knoflook iets lager dan vorig jaar. De opbrengst is toegenomen, dus het marktaanbod is groter dan de marktvraag. De algemene productkwaliteit is echter stabiel. De knoflook is dit jaar vrij groot. Het percentage grote knoflook (met een diameter tussen 4,5-6,5 cm) is hoger dan in de vorige jaren."

De exportvoorwaarden van Chinese knoflook houden verband met de binnenlandse verkoopvoorwaarden. Volgens David ligt de exportprijs dit jaar € 145 per ton lager dan vorig jaar. Dat is een prijsdaling van 15%-20%. Een van de redenen voor deze ontwikkeling is een grotere opbrengst. Een andere reden is de aanhoudende pandemie en de gevolgen daarvan voor de wereldmarkt. De vraag naar knoflook is gedaald omdat veel restaurants hun deuren hebben gesloten of onder hun maximale capaciteit werken.

Naast knoflook verkoopt Jining Martin International Trade ook uien op de internationale markt.

"Er zijn verschillende uienteeltgebieden verspreid over China. Zij leveren allemaal op verschillende tijdstippen aan de markt. De huidige aanvoer komt uit Gansu. Deze gele uien behoren tot de beste van China wat de kwaliteit van het product betreft," aldus David. Vorig jaar was de prijs van gele uien vrij laag: € 0,03-0,06 per 0,5 kg. Een aantal telers is toen al overgeschakeld op andere gewassen omdat de prijs zo laag was. Dit jaar is de prijs van gele uien verdubbeld. De huidige retailprijs bedraagt ongeveer € 0,12 per 0,5 kg. De kwaliteit van het product is stabiel en de winstmarge is goed.

Jining Martin International Trade werd opgericht in 2002. De onderneming verleent hoofdzakelijk diensten op het gebied van de aanplant, de opslag, de bewerking, de retail en de export van tuinbouwproducten, waaronder knoflook, knoflookscheuten, uien, chilipepers, gember en appelen. Het bedrijf is al meer dan 10 jaar actief op de exportmarkt. Hun belangrijkste exportbestemmingen zijn Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Europa. Momenteel tracht het bedrijf het aantal klanten op de Europese markt uit te breiden.

Voor meer informatie:
David Zheng
Jining Martin International Trade Co., Ltd.
+86 182 6682 8656 
alex.zheng87@aliyun.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven