PotatoNL benoemt nieuwe gespreksleider noteringcommissie

De stuurgroep van PotatoNL heeft met ingang 1 september 2022 Ton Kempenaar benoemd als nieuwe gespreksleider van de noteringscommissie van PotatoNL. De stuurgroep meent in hem een onafhankelijk gespreksleider te hebben gevonden, met een grote affiniteit met de akkerbouw. 

Ton Kempenaar was 27 jaar directeur van het landbouwbedrijf van Aeres Hogeschool in Dronten. Hij is bekend met het werk van noteringscommissies. Hij is tevens gespreksleider van noteringscommissies van Beurs Emmeloord (LNCN), zo meldt PotatoNL in een persbericht.

Ton Kempenaar volgt Maas van den Heuvel op die met ingang van 1 september 2022 terugtreedt als gespreksleider. De stuurgroep heeft grote waardering voor de wijze waarop Maas van den Heuvel in de afgelopen jaren invulling heeft gegeven aan de rol van gespreksleider. Daarnaast roemt de stuurgroep zijn onafhankelijk optreden en zijn kennis van de sector. 

Maas van den Heuvel was één van de grondleggers van PotatoNL. PotatoNL kwam tot stand in 2017 na intensieve gesprekken tussen LNCN (Beurs Emmeloord), NAO (Beurs Rotterdam), VAVI en ZLTO (Beurs Goes). Hierdoor ontstond één landelijke aardappelnotering. 

De noteringscommissie stelt de wekelijkse aardappelnoteringen vast. De noteerders komen uit de vier onderliggende organisaties. De noteringscommissie heeft twee gespreksleiders. Naast Ton Kempenaar is Watze van der Zee gespreksleider.

De stuurgroep van PotatoNL bestaat uit vertegenwoordigers van LNCN, NAO, VAVI en ZLTO. De positie van onafhankelijk voorzitter van de stuurgroep wordt ingevuld door BO Akkerbouw. De stuurgroep is verantwoordelijk voor het protocol en voor de organisatie, zoals financiën en benoemingen. 

Voor meer informatie:
www.potatonl.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven