Staay Food Group: "Weersomstandigheden goed voor de aanstaande oogst"

Braziliaans meloenenseizoen voor de deur

Het overzeese meloenenseizoen staat alweer voor de deur. "De eerste Braziliaanse meloenen zijn inmiddels goed onderweg. De verwachting is dat de eerste verlading eind week 36 binnenkomt in Papendrecht", vertelt Matthijs Vlasblom van Staay Food Group. "De productkwaliteit van de eerste zending is uitstekend. Het weer in de productiegebieden is stabiel gebleven en ook nu zijn de omstandigheden goed voor de aanstaande oogsten."

Stabiele aanvoer
"De vaste telers die al tientallen jaren de meloenteelt voor Staay Food Group in Brazilië verzorgen, zullen ook dit seizoen weer zorgdragen voor de teelt en aanvoer. Op deze manier is een stabiele en traceerbare aanvoer van meloenen gewaarborgd, uiteraard onder de bekende huismerken DULCE en NERO Premium."

Compleet assortiment jaarrond
Er wordt weer een compleet assortiment geteeld van de meest populaire meloenen. In diverse maten zijn beschikbaar: seedless watermeloenen (ook mini), Galia, Cantaloupe en gele meloen. "Vanaf week 36 t/m week 6 ontvangen wij meloenen van onze Braziliaanse telers. Daarna zal ons eigen teeltbedrijf in Costa Rica (SFG Dulce) de aanvoer overnemen tot aan de start van het Spaanse seizoen komend voorjaar (2023). Hiermee hebben wij  jaarrond een compleet assortiment meloenen. Wij kijken uit naar een mooi overzees meloenenseizoen."

Voor meer informatie:
Matthijs Vlasblom
Staay Food Group
Tel.: +31 (0)180 679 175
matthijs.vlasblom@staay.nl 
www.staayfoodgroup.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven