Deze maand opent de grootste Lidl van Frankrijk

VK: Sainsbury's laatste etiketteringswijzigingen kunnen tot 17 mln voedingsproducten besparen die elk jaar worden weggegooid
De retailer heeft de houdbaarheidsdatum al verwijderd van meer dan 1.500 producten, waaronder bananen en appelen. Nu is Sainsbury's begonnen met het verwijderen van de houdbaarheidsdata van groenten en fruit en zuivelproducten van nog eens 276 producten. Vanaf eind augustus zullen producten zoals uien, tomaten en citrus geen houdbaarheidsdatum meer hebben.
Bron: about.sainsburys.co.uk 

Ierland: "Kinderen zullen over een paar jaar vragen: ' Wat is een groenteboer?', want die zullen verdwijnen
De familie Fox uit Delvin, Co Westmeath, levert al bijna 70 jaar Ierse groenten en fruit aan de inwoners van Mullingar. Het begon in 1953 toen Paddy Fox uit Engeland terugkeerde naar de rundveehouderij thuis en een bestelwagen kocht om groenten, fruit  en vis op grote schaal te verkopen. Hij betrok producten van telers uit Noord-Dublin op de Victoriaanse groenten- en fruitmarkt van de hoofdstad, waar hij in de vroege ochtenduren zich in de lange rijen telers op hun trekkers en aanhangers voegde, die stonden te wachten om de producten van de dag te leveren.
Bron: independent.ie 

VK: Asda wil meer supermarktactiviteiten met € 523 mln Co-op tankstationretail overname
Asda bereidt zich voor op een langverwachte stap in de markt van de Britse supermarkten met een overname van £ 450 miljoen van de tankstationactiviteiten van de Co-op Group. Sky News heeft vernomen dat Asda de voornaamste gegadigde is voor de aankoop van de brandstofretail van de Co-op Group, die ook een aanzienlijke winkelactiviteit omvat. Sky News onthulde dat de Co-op samenwerkt met bankiers van Rothschild om een verkoop te onderzoeken van de ongeveer 130 tankstations die de groep bezit.
Bron: news.sky.com 

Spar Hongarije investeert ongeveer € 2 mln in nieuwe winkel in Szigetszentmiklós
Spar Hongarije heeft een nieuwe Spar-winkel geopend in Szigetszentmiklós, een stad in de buurt van Boedapest. De winkel beschikt over een modern food-to-go gedeelte, energiebesparende apparatuur en zelfbedieningskassa's om het betaalproces te versnellen. Er is innovatieve apparatuur geïnstalleerd, waaronder geavanceerde koelkasten, rekken met AGF, bakkerijvitrines, kassa's en zelfbedieningskassa's.
Bron: spar-international.com 

Continente introduceert producten van het Britse, plantaardige merk Gosh!
De Portugese retailer Continente heeft plantaardige producten van het Britse startup Gosh! geïntroduceerd, naar eigen zeggen een primeur voor een winkelketen in het land. De retailer zal acht producten aanbieden (vijf gekoeld en drie diepgevroren), die bestaan uit 100% natuurlijke, plantaardige ingrediënten. Hiermee wil de retailer inspelen op nationale consumptietrends. De retailer biedt bietenhamburgers, falafel van zoete aardappel en veggie bites uit het Gosh! assortiment aan voor € 3,99.
Bron: esmmagazine.com 

Deze maand opent de grootste Lidl van Frankrijk
Op 31 augustus opent Lidl de deuren van zijn grootste supermarkt in Frankrijk, met een oppervlakte van 2.350 m². Onder de 103 Lidl-medewerkers die gemobiliseerd zijn om de inwoners van Nanterre te verwelkomen in hun nieuwe plaatselijke supermarkt zijn 20 nieuwe aanwervingen.
Bron: internationalsupermarketnews.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven