Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland houdt Bonduelle-werknemer vast op verdenking van spionage

Een rechter in Moskou heeft een Russische werknemer van het bedrijf Bonduelle naar een centrum voor voorlopige hechtenis gestuurd. De Rus wordt ervan verdacht op onwettige wijze informatie te hebben verkregen die een staatsgeheim vormt.

Persdienst Tass, die zich beroept op een bron bij de Russische wetshandhavingsdiensten, zei dat Dmitry Blinov werkt voor Bonduelle-Kuban LLC. Dit is een bedrijf in de zuidelijke Russische regio Krasnodar van de producent van plantaardige voedingsmiddelen Bonduelle. Het hoofdkantoor van Bonduelle in Frankrijk bevestigde aan Reuters dat het Blinov in dienst had en zei dat het bedrijf bereid was om de gerechtelijke autoriteiten te helpen met hun onderzoek, maar dat zijn activiteiten niets te maken hadden met staatsgeheimen.

TASS zei dat Blinov tot acht jaar gevangenisstraf kan krijgen als hij schuldig wordt bevonden, maar dat hij het recht zou hebben om in beroep te gaan.

Bron: reuters.com
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: