Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sundays River Valley, Oost-Kaap

Zuid-Afrikaanse citrustelers overwegen fruit te dumpen

Citrustelers in Sundays River Valley in de Oostkaap dumpen fruit vanwege ongunstige marktomstandigheden met betrekking tot de Europese export. De telers beweren dat ze te kampen hebben met hoge exportkosten, een overspoelde lokale markt en volle sapfabrieken. De verzendingskosten zijn vorig jaar met 120% gestegen, waardoor de winsten zijn gedaald.

Deze trend lijkt zich echter in alle landen ter wereld voor te doen. Hennie Elhers, een teler in Kirkwood, zegt dat de oorlog in Oekraïne dit probleem heeft verergerd: "Vorig jaar exporteerde Zuid-Afrika 163 miljoen kartons citrus; onze huidige schatting is 150/155 miljoen. Het is dus eigenlijk minder dan vorig jaar. Het probleem is geëscaleerd door de oorlog in Oekraïne. Overal ter wereld, en dan vooral in Europa en het Verenigd Koninkrijk, zijn er minder bestedingen in de huishoudens. Dus ook al exporteren we minder fruit, er is minder geld voor huishoudens om het fruit te kopen."

Bron: sabcnews.com

Publicatiedatum: