Joep Jongmans, Special Fruit:

"Mangomarkt de laatste weken niet al te wild"

Tholen - De afzet van mango's verloopt volgens Joep Jongmans van Special Fruit op het moment niet al te wild. "De afgelopen weken is de markt al rustig. Nu is dat voor de zomervakantie niet ongebruikelijk, net zoals je dat bijvoorbeeld met bananen en ananas ziet. De vraag is wat het effect is van de inflatie. Hebben mensen minder te besteden na de vakantie en maken ze in hun fruitaankopen een pas op de plaats? Dat zijn ontwikkelingen die we goed in de gaten houden."

"Brazilië start het seizoen traditiegetrouw op met Keitt, gevolgd door Kent. De kwaliteit van de mango's uit Brazilië is dit jaar goed, beter ook dan vorig jaar. Deze en volgende week verwachten we een goede en een grotere aanvoer van met name de Keitt mango's vanuit Brazilië en we ontvangen wekelijks zeevrachtcontainers tot het einde van dit jaar, tot het einde van het Braziliaanse mangoseizoen. Daarnaast ontvangen we uit Brazilië wekelijks ook speciaal geselecteerde boomgerijpte mango's via luchtvracht. Over heel het jaar zijn en blijven Peru en Brazilië onze grootste aanvoerlanden voor mango's, naast de West-Afrikaanse landen en de Dominicaanse Republiek."

"Momenteel is deze week ook het Spaanse seizoen met de Osteen-mango's afgetrapt. Wij verkopen die Spaanse mango's in beperkte volumes, maar de meeste van onze klanten hebben toch hun voorkeur voor het Braziliaanse product, dat een andere smaak en prijsklasse heeft. Wij verkopen de mango's voornamelijk in onze traditionele verkoopmarkten België, Nederland en Scandinavië", vertelt Joep. Ook de biologische mango's worden volgens de importeur een steeds belangrijker item. "Dit aandeel groeit elk jaar licht."

Voor meer informatie:
Joep Jongmans
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - België
Tel.: +32 (0)3 3301792
info@specialfruit.be       
www.specialfruit.be      


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven