Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Softwaresysteem helpt tomatenteler met eigen verkoop

Sinds begin dit jaar heeft Wim Peters Kwekerijen de verkoop van tomaten in eigen hand genomen. 9 Knots Solutions werd gevraagd voor de telers een eigen softwaresysteem te realiseren dat aansloot op de bedrijfsprocessen. Het softwarebedrijf ging na het eerste contact in het voorjaar van 2021 en gesprekken met de directie aan de slag met de Casemaster-technologie. De telers zochten contact met het softwarebedrijf na een verhaal over de samenwerking van 9 Knots Solutions met een collegatomatenteler


Maurice Langeslag, Lisa Peters en Wim Peters bij de bekendmaking van de stap om zelf de verkoop te gaan doen

Met de tomatentelers werd nauwkeurig gekeken naar de bestaande bedrijfsprocessen en de wensen. Dat moest een maatwerk ERP-systeem opleveren. Op 1 januari 2022 is de teler live gegaan met het maatwerk ERP-systeem.

In Casemaster moeten veel gegevens worden vastgelegd door de telers, waaronder tomatenrassen, gewichten en Global Location Numbers. In het systeem kunnen gegevens zo vastgelegd worden dat andere modules geautomatiseerd verder kunnen zoals bij de verkoopmodule, legt het softwarebedrijf uit. Er kan een actuele voorraad getoond worden waarbij ook rekening gehouden wordt met oogstprognose. Alle modules sluiten naadloos aan. Zo dient er eerst een order te worden afgerond voordat transportplanning, facturatie en daarmee voltooiing van de verkoop gedaan kan worden. 

Naast het ERP-systeem maakt de teler ook gebruik van het boekhoudprogramma FinMaster, van een softwarepartner van 9 Knots Solutions. Dit pakket is door het softwarebedrijf volledig geïntegreerd. Hierdoor kunnen er door de teler gemakkelijk facturen worden aangemaakt in het systeem en worden doorgestuurd. Ook kunnen grootberekeningen overgenomen worden. Het ERP-systeem neemt de factuurregels over en splits deze uit waarna er een directe terugkoppeling plaatsvindt in FinMaster. Integratie met andere softwarepakketen is ook mogelijk. 

Voor meer informatie:
9 Knots Solutions
info@9knots.nl
www.9knots.nl 

Publicatiedatum: