VK: Iceland incasseert verlies van € 4,7 mln

Maxima Letland opent Maxima X-winkel in Bauska
De Letse retailer Maxima Latvia heeft na een maandenlange renovatie een nieuwe conceptwinkel 'Maxima X' geopend in Bauska, Pionieru iela 2. De Maxima X-winkels bieden een ruim assortiment kant-en-klare afhaalmaaltijden van Meister Mark en een breed assortiment groenten en fruit.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Iceland incasseert verlies van € 4,7 mln
Iceland is vorig jaar in de rode cijfers beland, wat heeft geleid tot een verlaging van de rating door Moody's. Companies House rekeningen voor het jaar tot 25 maart onthult dat Iceland gekelderd is tot een verlies voor belastingen van € 4,7 mln in vergelijking met een winst van € 85,5 mln in het voorgaande jaar, die werd gestimuleerd door de uitzonderlijke Covid-vraag. Iceland's omzet daalde met 4,3% tot € 4 mld, terwijl het marktaandeel licht daalde tot 2,3% van 2,4%.
Bron: retailgazette.co.uk 

Kroatië: Studenac investeert in activiteiten vooruitlopend op overgang naar euro
De Kroatische retailer Studenac Market heeft geïnvesteerd in de opleiding van werknemers, een upgrade van IT-systemen en initiatieven op het gebied van klantencommunicatie met het oog op de overgang van het land naar de euro die op 1 januari 2023 ingaat. Vanaf 5 september moeten alle prijzen in Kroatië zowel in de lokale kuna-munteenheid als in euro worden aangeduid, maar eurobiljetten en -munten zullen pas vanaf 1 januari worden aanvaard. De eerste twee weken van het jaar kunnen klanten beide munteenheden gebruiken. Wie met kuna betaalt, krijgt het wisselgeld in euro's terug, terwijl de kuna-prijzen tot het eind van het jaar zullen worden aangeduid.
Bron: esmmagazine.com 

Spar Schotland versterkt vloot met vier nieuwe aanwinsten
CJ Lang & Son, Spar groothandelaar in Schotland, heeft onlangs vier nieuwe voertuigen aan het wagenpark toegevoegd. Deze zijn klaar om te worden ingezet voor leveringen aan Spar winkels en gemeenschappen in heel Schotland. De op maat gebouwde Gray en Adams koeltrailers worden gecombineerd met gloednieuwe Scania P320 voertuigen en nieuwe Dhollandia laadkleppen. In combinatie met deze voertuigen is CJ Lang het eerste bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat de allernieuwste Thermo-King V-1000 motorloze koeleenheden gebruikt als onderdeel van hun voortdurende streven om hun impact op het milieu te verminderen.
Bron: spar-international.com 

België: Ter Beke neemt minderheidsbelang in Davai Dumplings
De Belgische voedingsverwerker Ter Beke trakteert zichzelf op plantaardige dumplings na een semester dat gekenmerkt werd door inflatie. De investering van een half miljoen euro in Davai Dumplings moet deze laatste de kans geven om uit te breiden naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ter Beke neemt een minderheidsbelang van 520.000 euro in de Belgische start-up Davai Dumplings, die groentedumplings ontwikkelt en produceert voor de diepvriesafdeling.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Co-op wil tankstationdivisie verkopen voor € 526 mln om balans te versterken
De Co-op Group is in gesprek om zijn tankstationdivisie te verkopen voor € 526 mln in een poging om zijn schuldenlast te verminderen en zijn balans te versterken. Sky News heeft vernomen dat de grootste Britse wederverkoper vergevorderde onderhandelingen voert over de verkoop van zo'n 130 tankverkooppunten in het hele land.
Bron: news.sky.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven