Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chileense walnotenoogst +7,8%

In het verkoopseizoen 2022/23 wordt de Chileense walnootoogst geraamd op 165.000 ton, een stijging van 7,8% ten opzichte van het verkoopseizoen 2021/22. Dit is het gevolg van een groter areaal en hogere opbrengsten. De export van walnoten wordt geraamd op 162.500 ton in de dop, wat neerkomt op een jaar-op-jaar stijging met 7,6%.

Walnoten
De USDA schat dat het areaal in 2022/23 met 1,8% zal toenemen tot 44.500 ha. Het geplante walnotenareaal bereikte 43.375 ha in 2021/22, een stijging van 0,1% ten opzichte van 2020/21. De verwachte groei is in overeenstemming met de historische veranderingen, aangezien het beplante areaal sinds 2011/2012 gestaag is gegroeid. Sinds 2020/21 is de groei van het beplante areaal met name vertraagd doordat de inkomsten van de Chileense walnotenexporteurs zijn gedaald als gevolg van stijgende teelt-, bewerkings- en transportkosten.

Ondanks de recente daling van de inkomsten is de vraag naar Chileense walnoten groot en verwacht de sector een aanhoudende groei op lange termijn. Het aangeplante walnotenareaal ligt in het centraal-zuidelijke deel van het land, tussen de regio's Valparaiso en Maule. Het belangrijkste teeltgebied is de Metropolitana-regio die 37,6% van het beplante areaal voor haar rekening neemt. Het beplante areaal is de afgelopen drie jaar met 16,4 % gestegen.

Amandelen
Het Amerikaanse ministerie van Landbouw raamt de amandeloogst in Chili op 11.400 ton, wat neerkomt op een stijging met 3,6% ten opzichte van het vorige seizoen, gebaseerd op een toename van het beplante areaal en van de opbrengsten. De amandelexport zal in totaal 8.250 ton bedragen, een stijging van 3,1% j-o-j.
De Verenigde Staten blijven Chili's belangrijkste leverancier van amandelen.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: apps.fas.usda.gov

Publicatiedatum: