"Koudebehandeling tijdens overzees transport is goed nieuws"

Zuid-Afrika heeft sinds begin 2022 al meer dan 2,5 miljoen kartons appelen en peren naar India geëxporteerd en de vraag neemt jaar op jaar toe, aldus Hortgro, de Zuid-Afrikaanse belangenvereniging voor steen- en hardfruittelers.

Volgens Hortgro blijven Royal Gala, Bigbucks en Top Red de favoriete appelrassen, terwijl voor peren Packham's Triumph, Vermont Beauty en Forelle het best in de markt liggen.

Tru-Cape Fruit Marketing, de grootste exporteur van appelen en peren van Zuid-Afrika, zegt dat de recente goedkeuring door de Indiase regering van koudebehandeling tijdens het transport goed nieuws is voor de Zuid-Afrikaanse appel- en perenexport naar India.

Volgens de directeur Handel en Markten van Hortgro, Jacques du Preez, zullen Zuid-Afrikaanse leveranciers en Indiase importeurs hiervan profiteren. "Ik denk dat zowel de leveranciers als de Indiase importeurs baat hebben bij koudebehandeling tijdens het transport, aangezien de transittijd aanzienlijk korter wordt. Zuid-Afrikaanse appelen en peren krijgen goede reacties van Indiase consumenten en we denken dat de export door deze aankondiging aanzienlijk zal stijgen."

Pienaar legt uit dat de verandering inhoudt dat er van een sterilisatieproces op het land naar een sterilisatieproces aan boord wordt gegaan. Dit levert een tijdswinst van ten minste twee tot drie weken op, wat cruciaal is om de kwaliteit van het product dat in India aankomt te garanderen. "Hoewel India nog steeds een relatief kleine markt voor ons is, zijn we enthousiast over de vooruitzichten om onze aanwezigheid in India met zijn bevolking van bijna 1,3 miljard mensen te vergroten. Dit is absoluut een stap in de goede richting om op deze markt te groeien", zegt Pienaar.

Hortgro zegt dat een van de voordelen van de koudebehandeling van de producten tijdens het transport is dat het fruit met een betere kwaliteit en verser in het land van bestemming aankomt. Door deze verandering in het proces kunnen verladers het seizoen verlengen en krijgen consumenten verser fruit.

Voor meer informatie: tru-cape.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven