Tanzania gaat samenwerken met Nederland om aardappelteelt te verbeteren

Nederland heeft in Tanzania een belangrijke rol gespeeld bij de bevordering en ontwikkeling van de teelt en consumptie van aardappelen. De ambassadeur van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Tanzania, Wiebe de Boer, wil meer aandacht voor het belang van het gewas.

Hij zegt dat in Tanzania de aardappelteelt voornamelijk door kleinschalige telers wordt gedaan in een low input-output landbouwsysteem. Als gewas heeft de aardappel de potentie om een belangrijke bijdrage te leveren aan de voedsel- en voedingszekerheid, omdat het een voedzaam product is en goed kan worden aangepast aan de lokale landbouwsystemen.

Met de beschikbaarheid van verbeterde Nederlandse pootaardappelrassen, hebben telers een kans om de effici├źntie in de landbouw te verhogen, wat zal leiden tot meer investeringen en handel binnen en buiten de sector, wat een onmiddellijke en lange-termijnimpact zal hebben op inkomsten, werkgelegenheid en ondernemerschap, voedselonzekerheid, en klimaatveranderings-bestendigheid, vooral voor de deelname van kleinschalige telers.

Bron: thecitizen.co.tz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.