Masseria Fruttirossi

Weer brengt Italiaanse granaatappelaanvoer niet in gevaar

Het nieuwe granaatappelseizoen van het Italiaanse merk Lome Super Fruit staat weer voor de deur. "Alle voorbereidingen zijn getroffen, zowel op de percelen als in de pakstations. De oogst start deze week. We beginnen met de drie vroege rassen Shany, Emek en Ako en gaan dan verder met Wonderful tot maart/april 2023", zegt Davide De Lisi, teeltmanager van Masseria Fruttirossi, de grootste granaatappelteler in Italië, gevestigd in Castellaneta in de provincie Tarento. 

Davide De Lisi

"Dit jaar loopt de rijping ongeveer 5 à 7 dagen voorop. Het fruit ziet er uniform uit, heeft een mooie kleur en is van een goed kaliber, mede dankzij de anti-hagelnetten die de granaatappelen niet alleen beschermen tegen de hagel, maar ook tegen brandwonden en schade door wrijving wanneer het hard waait. De opbrengst zal zeker hoger zijn dan vorig jaar, want er is nog eens 5 hectare in productie gegaan. Toch zullen we niet de hoeveelheden oogsten die we aanvankelijk hadden verwacht, want de droogte en de verzengende hitte van de vroege zomer hebben de groei vertraagd. Er zijn ook meer vruchtjes op de grond gevallen tijdens de vruchtzetting. Hoe dan ook, dit zal niet leiden tot een verkorting van de afzetkalender: we verwachten meer dan 7 maanden actief te zijn op de Italiaanse en buitenlandse markt." 

Dankzij een aanzienlijke opslagcapaciteit in koelcellen met gecontroleerde atmosfeer, denkt Masseria Fruttirossi in ieder geval de verkoopvolumes van vorig jaar te kunnen herhalen, toen de laatste pallets eind maart uit de loods in Apulië vertrokken.

"In het eerste deel van het seizoen zullen we, vanwege de verminderde beschikbaarheid van fruit, ons beperken tot het leveren aan de Italiaanse supermarkten, maar vanaf medio september zouden we ook voldoende volumes en continuïteit aan de Europese supermarktketens moeten kunnen garanderen. Maar het wordt geen eenvoudig jaar gezien de algemene onzekerheid en de kostenstijgingen die vaak op onze schouders vallen. In ons voordeel spreekt dan weer dat we een bedrijf zijn binnen een zeer korte toeleveringsketen dat in staat is om kwaliteit, een gezond product en commerciële garanties te bieden."

Voor meer informatie:
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta (Tarento) – Italië
Tel: +39 (0)99 9647688
info@masseriafruttirossi.com
lomesuperfruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven