"Verschillende perenrassen, verschillende bewaarmethodes"

Peren ademen en het ademhalingsproces initieert fysiologische veranderingen. Wanneer peren rijpen, worden ze gevoelig voor temperatuurveranderingen en de aanwezigheid van ethyleen. Onder normale temperatuuromstandigheden produceren rijpe peren snel grote hoeveelheden ethyleen, wat het ademproces versnelt. Eens het rijpheidspunt gepasseerd, verliezen peren snel voedingsstoffen en vocht. Ze worden oud en oneetbaar. Daarom is een goede behandeling na de oogst belangrijk. Peren moeten direct na de oogst op lage temperaturen worden bewaard.

Chesen BioChem is een gespecialiseerde fabrikant van bewaaroplossingen om AGF-producten vers te houden. Woordvoerdster Cathy vertelde onlangs over het vershoudproduct dat het bedrijf voor peren voorstelt: PlanFresh.

Cathy licht eerst de werkingsprincipes van PlanFresh toe: "Dit product remt fysiologische veranderingen na de oogst, waaronder de afgifte van ethyleen en de intensiteit van het ademhalingsproces. PlanFresh helpt de impact van interne en externe ethyleen op het rijpingsproces te beperken. Het product vermindert ook de activiteit van verschillende enzymen, zoals fenoloxidase, cellulase en peroxidase. PlanFresh vertraagt het verouderingsproces en verlengt zo de houdbaarheid van peren. Het helpt de productkwaliteit, smaak, stevigheid en voedingswaarde van het fruit te behouden. Daarnaast kan PlanFresh het optreden van plantenziektes in de bewaring helpen voorkomen."

Cathy sprak ook over verschillende bewaarcondities voor verschillende perenrassen. Vroege rassen worden over het algemeen niet opgeslagen, middellate en late rassen wel. Traditionele Aziatische witte perenrassen (Ya-peren, Snow-peren) zijn redelijk goed bestand tegen opslag, terwijl Europese Bartlett-peren niet goed bewaren bij normale temperaturen. Deze peer is over het algemeen binnen 10 dagen na de oogst rijp, waarna de kwaliteit snel bergaf gaat.

Verschillende perenrassen stellen verschillende eisen aan bewaarduur, temperatuur en luchtvochtigheid. Bovendien hebben de peren zelfs in de bewaring regelmatig ontsmetting en ventilatie nodig, waarbij idealiter op een zonnige dag met lage temperaturen een half uur lang buitenlucht wordt aangevoerd.

"Verschillende perenrassen hebben verschillende 1-MCP-gevoeligheden. Over het algemeen kunnen Aziatische peren worden behandeld met 1-MCP-producten die zijn ontworpen voor appelen. Maar Europese peren zijn gevoeliger voor 1-MCP-producten, dus de concentratie heeft meer regulering nodig", aldus Cathy.

"1-MCP is een uitstekende remmer van ethyleenproductie en -impact. Sommige fruitsoorten produceren hun eigen ethyleen, en ethyleen in de omgeving stimuleert verder de fysiologische processen die eerst het rijpen versnellen en vervolgens het fruit afbreken. Ook in de opslag is er een bepaalde hoeveelheid ethyleen in de ruimte aanwezig. Maar ethyleen kan fysiologische processen in fruit pas stimuleren als het bindt met receptoren in de cellen."

"1-MCP bindt ook met ethyleenreceptoren, maar deze verbinding stimuleert het rijpingsproces niet. Dus als 1-MCP de ethyleenreceptoren bezet voordat ethyleen dat doet, wordt het rijpingsproces stopgezet. 1-MCP vertraagt dus het verouderingsproces en verlengt de houdbaarheid van fruit", zegt Cathy.

"We kunnen zelfs groenten en fruit besproeien met 1-MCP om het oogstseizoen en zo ook de houdbaarheid te verlengen. Deze 1-MCP-producten zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen ook op grote percelen worden toegepast om de negatieve impact van externe factoren te minimaliseren."

Chesen is actief op de markt voor voor- en naoogstproducten. De producten van Chesen worden in heel China verkocht en het bedrijf is ook bezig om de producten op overzeese markten te registreren. "We zijn momenteel op zoek naar strategische partners met interesse in de distributie van PlanFresh-producten en andere tuinbouwchemicali├źn."

Voor meer informatie:
Cathy
Chesen BioChem
Tel: +86 18133609421 (China)
sales@chesenbio.com
www.chesenbio.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven