Niet alle broccoli en bloemkool geoogst in Californië wegens lage prijzen

Het is geen gemakkelijk seizoen voor de bloemkool- en broccolitelers in Californië. Momenteel vindt de oogst plaats in Centraal-Californië.

Broccoli
De aanvoer van broccoli is momenteel lager dan de afgelopen weken. "Het is een gevolg van de hittepieken die de kwaliteit van de gewassen in Californië hebben aangetast", zegt Mark McBride van Coastline Family Farms. "Veel telers constateren verkleuring van de roosjes. Die kunnen niet worden verpakt en verkocht." 

Bovendien valt de opbrengst in Mexico lager uit, maar dat komt door de regen van de afgelopen tijd. Ondertussen is de oogst aan de oostkust begonnen.

McBride zegt dat de vraag naar broccoli en de prijs laag zijn geweest sinds het begin van de oogst in Centraal-Californië. "De prijzen lagen ver onder het break-evenpunt en veel telers hebben ervoor gekozen om een deel van de gewassen op de velden te laten staan in plaats van meer product te verpakken dan ze effectief zouden kunnen verkopen tegen of boven de kostprijs. Dat is al een paar weken zo", zegt hij.

Bloemkool
Ook van bloemkool is er wat minder oogst door de hoge temperaturen. "Toch overtrof het aanbod meestal de vraag in het seizoen van Centraal-Californië. De prijzen waren helaas ook laag", zegt McBride. Net als bij broccoli hebben de slechte vraag en de lage prijzen veel telers het besluit doen nemen om een deel van de gewassen achter te laten op de velden. 

Over het algemeen waren zowel de vraag naar bloemkool als de prijzen lager dan verwacht voor het grootste deel van de oogst in deze regio. "De vraag is al vele dagen heel matig geweest", zegt McBride. "Bloemkool is echter een zeer temperatuurgevoelig gewas en we hebben dus ook minder kunnen oogsten. Weken van overmatig aanbod hebben uiteindelijk plaatsgemaakt voor lagere volumes en betere prijzen."

McBride merkt op dat de vooruitzichten voor deze twee groenten onzeker blijven. "En ondertussen blijft het warm in de regio Central Coast. Dit weer resulteert doorgaans in een wisselende kwaliteit, maatvoering en opbrengst", zegt hij.

Voor meer informatie:
Mark McBride
Coastline Family Farms
Tel: +1 831 755 1430 (VS)
mark@coastlinefamilyfarms.com   
www.coastlinefamilyfarms.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven