Eerste Turkse vijgen zijn aangekomen in Europa

Terwijl Europa lijdt onder de gevolgen van de droogte, merkt een Turkse exporteur op dat de weersomstandigheden in Bursa positief zijn geweest voor de vijgenteelt.

Volgens Yigit Gokyigit, verkoopverantwoordelijke bij Alanar, heeft dit geleid tot een goede kwaliteit van het fruit. "Het vijgenseizoen in Turkije is weer officieel begonnen. We zitten in de tweede week van de oogst. De eerste vrachtwagens zijn al aangekomen bij onze klanten in Europa. Ze hebben ons reeds laten weten zeer tevreden te zijn met de kwaliteit van de vijgen dit jaar. De meest populaire Turkse vijg staat bekend als Bursa Black, een vijg die wordt geteeld in de regio Bursa in het noordwesten van Turkije. De weersomstandigheden in Bursa zijn al enige tijd vrij goed, wat zich vertaalt in een goede kwaliteit van de vijgen."

De vraag naar de Bursa Black vijgen is prima. Gokyigit zegt dat de vraag elk jaar toeneemt, waardoor het bedrijf ook de eigen teelt heeft verhoogd.

"Er is eigenlijk altijd vraag naar Bursa Black, de beroemdste vijg van Turkije, vanuit zowel Europa, Azië-Pacific, het Midden-Oosten als Noord-Amerika. Alanar is niet zomaar een vijgenhandelaar, we telen ook onze eigen vijgen op meer dan 175 hectare en we blijven het volume vijgen van eigen teelt elk jaar uitbreiden."

"We zijn verheugd om te zien dat onze klanten over de hele wereld blij zijn met de kwaliteit van onze vijgen. Het is geweldig om de vraag jaar na jaar te zien toenemen, wat betekent dat de Turkse vijg zich in een zeer goede positie op de markt bevindt. Het blijft ons doel om langdurige zakelijke partnerschappen met onze klanten aan te gaan", besluit Gokyigit. 

Voor meer informatie:
Yigit Gokyigit
Alanar
Mob: +90 549 804 87 56 (Turkije)
yigit.gokyigit@alanar.com.tr      
www.alanar.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven