's Werelds grootste meloenenexporteur kiest haven van Fortaleza, Mucuripe

De export van meloenen uit Ceará, afkomstig van Agrícola Famosa, de grootste meloen- en watermeloenteler en -exporteur van Brazilië, zal op de 30 augustus beginnen. De eerste zending zal plaatsvinden in de haven van Fortaleza, Mucuripe, van waar alle meloenen van Famosa naar Europa zullen worden vervoerd.

De eerste reis zal worden gemaakt door het schip "Honduras", dat tweehonderd containers van 20 ft zal vervoeren, geladen met meloen. Twee maanden geleden ondertekende Agrícola Famosa een contract met de rederij GreenSea, die exclusieve schepen ter beschikking zal stellen om haar in Ceará gevestigde klant te bedienen.

Tot voor kort werden de meloenen en watermeloenen van Agrícola Famosa verscheept via de haven van Pecém, maar het bedrijf heeft nu besloten Mucuripe te gebruiken omdat de Companhia Docas do Ceará, die de haven van Fortaleza beheert, "ons een speciale behandeling en aandacht heeft gegeven", aldus Luiz Roberto Barcelos, partner en directeur Institutionele Betrekkingen bij Agrícola Famosa.

Bron: datamarnews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven