Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse citrusexporteurs willen verschepen via haven Mozambique

De Citrus Growers' Association of Southern Africa en de multinationale logistieke onderneming DP World, die de concessie heeft om de exportterminal in de haven van Maputo te exploiteren, hebben onlangs belanghebbenden ontvangen voor een rondleiding van de faciliteiten in Mozambique.

De argumenten voor Zuid-Afrikaanse citrusproducenten om de uitvoer van fruit te verleggen van de haven van Durban naar de haven van Maputo in Mozambique worden steeds sterker. Terwijl de vertragingen en andere problemen in Durban blijven aanhouden, gaan de zendingen vanuit Maputo vlot en snel naar hun bestemming, wat volgens de belanghebbenden de hele waardeketen ten goede komt.

De uitvoer via deze haven vond plaats tegen de achtergrond van aanhoudende problemen in de haven van Durban. Sinds vorig jaar heeft de Citrus Growers' Association of Southern Africa (CGA) haar inspanningen opgevoerd om de citrussector aan te moedigen de haven van Maputo te gebruiken, nadat talrijke citruszendingen uit Durban hun bestemming niet op tijd hadden bereikt.

Bron: farmersweekly.co.za

Publicatiedatum: