Jemen: Druiventelers geteisterd door oorlog en Chinese concurrentie

Ali Jarallah is eigenaar van een winkel in Jemen die druiven en rozijnen verkoopt. Het land wordt echter al meer dan zeven jaar geteisterd door oorlog. Alsof dat de handel nog niet moeilijk genoeg maakt, hebben hij en anderen in zijn sector ook nog eens te maken met hevige concurrentie van goedkope geïmporteerde druiven en rozijnen, vooral uit China.

Jarallah woont in de stad Sanaa, die onder controle staat van de Houthi's, die banden hebben met Iran. De Houthi-regering heeft onlangs geprobeerd beperkingen op te leggen aan de invoer van rozijnen. Druiven maken ongeveer een derde uit van het totale fruitareaal in Sanaa, zodat de buitenlandse concurrentie merkbaar is.

Munir al-Mahbashi, de directeur marketing van het ministerie van Landbouw: "Wat de lokale teelt betreft zijn er geen nauwkeurige statistieken, maar elk jaar neemt die toe. Wij passen alle mechanismen en procedures toe om het lokale product op de markt te brengen en proberen de invoer geleidelijk te verminderen. Natuurlijk staan we alleen de invoer toe van hoeveelheden die de vraag dekken."

Al met al blijft er een problematische situatie over van vraag en aanbod, in een land dat nog steeds volop in oorlog is.

Klik hier om een video over het onderwerp te bekijken.

Bron: rumble.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven