Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland was de 7e grootste leverancier van fruit in de EU-27 en de grootste fruitconsument

Duitsland, met 83,2 mln inwoners (18% van de totale bevolking van de EU-27), heeft de grootste economie van Europa en is een belangrijke Europese markt voor voedingsmiddelen en dranken.
In 2021 bedroeg de omzet van de foodretail in Duitsland in totaal
€ 231,5 mld.

In 2018 (laatst beschikbare gegevens) gaven Duitse huishoudens
€ 28,45 per maand uit aan fruit. In het kalenderjaar 2021 was Duitsland de 7e grootste leverancier van fruit in de EU-27 en de grootste fruitconsument. In 2020/21 verbruikten de Duitsers ongeveer 8,8 mln ton fruit, inclusief diepgevroren en geconserveerd fruit op basis van vers gewicht. Duitsers hebben een voorkeur voor vers fruit, maar consumeerden in 2020/21 ook 67.529 ton diepgevroren fruit en 125.000 ton gedroogd fruit. Bovendien consumeren Duitsers meer vruchtensappen en nectars per hoofd van de bevolking dan enig ander Europees land en de Verenigde Staten. De top vijf van fruit dat in Duitsland wordt geconsumeerd, zijn appelen, bananen, sinaasappelen, druiven en clementines.

Duitsers zijn echter ook zeer vertrouwd met exotisch fruit zoals mango's, passiefruit, avocado's en lychees. Dat Duitsland de grootste fruitconsument van de EU-27 is, komt niet zozeer door de hoge consumptie per hoofd van de bevolking, maar veeleer door de omvang van de bevolking. Een groeiend gezondheidsbewustzijn en factoren binnen de Duitse sociaaleconomische structuur, met name de vergrijzende en in toenemende mate in het buitenland geboren bevolking, kunnen een stijging van het fruitverbruik per hoofd van de bevolking in de hand werken. Eind 2021 was 22% van de bevolking 65 jaar en ouder, terwijl slechts 13% jonger was dan 15 jaar. Bovendien telt Duitsland een groot aantal immigranten uit Turkije en andere mediterrane landen, die meer fruit in het eetpatroon hebben dan het traditionele Duitse dieet. Immigranten in Duitsland hebben ook de neiging een hoger percentage van hun inkomen aan voeding uit te geven.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: apps.fas.usda.gov

Publicatiedatum: