Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaams minister Brouns bespreekt actualiteit op Limburgs fruitbedrijf

Minister Jo Brouns bezocht woensdagmiddag het fruitbedrijf Peeters in Nieuwerkerken. Daar werken een 35-tal seizoenarbeiders in de appel- en perenteelt. De actualiteit werd er besproken, onder meer met Chris Botterman, hoofd Sociale Zaken bij Boerenbond, zo melden zij op haar website. 

Jaarlijks zijn tussen de 60 à 70.000 seizoenarbeiders actief, niet het minst in de fruitteelt en groentesector. Ook vandaag blijkt dat het absoluut niet eenvoudig is om geschikt personeel te vinden. De voorbije jaren wordt vastgesteld dat er minder Polen tewerkgesteld worden, wel meer medewerkers uit Roemenië en Bulgarije, en ook uit Oekraïne.

Vlaams minister Brouns besprak er verschillende sociale thema's, zoals huisvesting, arbeidsveiligheid en de plukkaarten. Door verschillende actoren, onder meer door Boerenbond, worden initiatieven genomen om bedrijfsleiders in deze problematiek bij te staan.

Lees hier het volledige artikel van de Boerenbond

Publicatiedatum: