Voldoende belanstelling voor Italiaanse pruimen

Qua bestellingen is het geen slechte periode voor Italiaanse pruimen, maar de startprijzen komen niet boven die van vorig jaar uit.

"Vergeleken met vorig seizoen zijn er slechts kleine stijgingen van zo’n 10 à 15% waar te nemen, die ons in ieder geval niet in staat stellen om de toenemende kosten te dekken. Het is moeilijk om meer te vragen. We leven in onzekere tijden, dus we zijn al heel tevreden als we zien dat er dagelijks tientallen pallets vertrekken naar de Italiaanse en Europese markt", vertelt Francesca Gallicchio, directeur van Gallicchio Frutta uit Scanzano Jonico.

"We ronden nu de afzet van het ras TC Sun af, een geelvlezige pruim met een goudgele schil die dit jaar eerder kleine maten heeft. Vanaf begin september gaan we verder met de welbekende Angeleno, een ras dat we beschikbaar hebben tot midden oktober. Van dit winstgevende ras lijken er mooie volumes en goede maten aan te komen. Hopelijk gaat het in de handel nu ook de goede kant op." 

Francesca Gallicchio 

Met het einde van de zomervakantie in zicht bevolken de steden zich opnieuw en hervatten de distributiecentra hun activiteit, waardoor de bestellingen geleidelijk toenemen. 

"Deze week merken we al een duidelijk herstel van de bestellingen, met ongeveer 30% meer vraag dan 7 dagen geleden. Onze pruimen, die tot de favoriete seizoensproducten behoren, bereiken zowel de Italiaanse groothandelsmarkten van noord tot zuid als de distributiecentra van binnen- en buitenlandse supermarktketens, met name die van Duitsland, Polen, Slovenië, Roemenië en Estland. Waar de Europese koper kwaliteit hoger waardeert dan maatvoering, wil de Italiaanse klant dat beide kenmerken aan de verwachtingen voldoen", concludeert Francesca.

Voor meer informatie:
Francesca Gallicchio
Gallicchio Frutta
Via Piemonte n. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) - Italië
Tel: +39 334 8121776
gallicchiofrutta@gmail.com
gallicchiofrutta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven