CO2-neutrale toeleveringsketen voor de aardappelteelt.

Britse aardappelpartners verwerven £2 miljoen financiering

Britse innovatoren op het gebied van AGF-producten hebben een belangrijke financiering verworven voor onderzoek naar een duurzame verandering van de manier waarop aardappelen worden geteeld, opgeslagen en vervoerd. Het Net Zero Hectare-project wordt geleid door 's lands grootste aardappelleverancier Branston in samenwerking met B-hive Innovations, Crop Systems Ltd, de University van Lincoln, David Armstrong Farms en Arbikie Distillery.

Samen heeft het partnerschap 2,06 miljoen Britse pond (€ 2,4 mln) steun gekregen uit het landbouwinnovatieprogramma van het Department for Environment, Food and Rural Affairs (DEFRA), in samenwerking met UK Research and Innovation (UKRI).

Het project heeft tot doel nieuwe methoden te onderzoeken om bij te dragen tot een CO2-neutrale toeleveringsketen voor de aardappelteelt. Het drie jaar durende project zal werken met experts uit de sector op elk gebied. De samenwerkende partijen zullen de drie belangrijkste gebieden van emissies in de teelt van  aardappelgewassen aanpakken: meststof, opslag en transport.

Bron: potatonewstoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven