Den Berk Délice en Tomeco kiezen voor linerless fruit labels

Tholen - In navolging van Tomeco heeft ook Den Berk Délice gekozen om meer en meer de overgang te maken naar papieren verpakkingsoplossingen. Het is een trend die, volgens Pierre van Nederkassel van Optimum Group, steeds populairder wordt. "We krijgen steeds meer aanvragen voor flexibele verpakkingsoplossingen en ook de Belgische tomatenteler Den Berk Délice heeft nu dus gekozen voor de Ravenwood verpakkingsoplossing voor haar Miss Perfect tomaten.” 

Onlangs besloot Tomeco om een Ravenwood machine aan te kopen om volledig machinaal te kunnen verpakking met de linerless Fruit lid Ravenwood labels. "Den Berk Délice zag dat er tevredenheid was over de Ravenwood verpakkingsoplossing bij Tomeco, waarna zij besloten ook contact op te nemen met ons", gaat Pierre verder. "Het verpakkingsvraagstuk van de Den Berk Délice hield in, dat zij op zoek waren naar een monoverpakking met ruimte om te kunnen communiceren naar de consument waarbij het product (de Miss Perfect smaaktomaat) voldoende zichtbaar blijft. Daarnaast moest de verpakking ook machinaal gedraaid kunnen worden." 

De machine heeft Ulma Packaging uit België vervolgens geleverd bij de Belgische tomatenteler. "Waarna wij de labels op rol hebben aangeleverd. Deze kunnen automatisch op de machine geplaatst worden. Zo kunnen ze met deze Ravenwood Linerless Fruit lid Ravenwood labels nu tussen de 50 en 60 verpakkingen per minuut verwerken." Overigens zijn deze ook volledig recyclebaar en circulair. "Ze bevatten zoals het woord 'Linerless' al omschrijft geen liner of rugpapier waardoor er tot wel 40% meer etiketten per rol worden aangebracht en aanzienlijk minder afval ontstaat gedurende het productieproces, omdat zelfs het stansafval recyclebaar is", aldus Pierre. 

"Optimum Group is producent van Ravenwood linerless labels en kan met de ervaring in linerless etiketteren perfect ondersteunen bij het implementeren van deze vorm van etiketteren." De Ravenwood NOBAC etiketteermachines labelen producten die in de supermarkten in het schap liggen en daar de juiste uitstraling moeten hebben. Onze druktechnieken en productiemethoden zijn er speciaal op ingericht aan die hoge kwaliteitseisen te voldoen."

Voor meer informatie:
Optimum Group
+31 (0) 85 273 23 33
info@optimumgroup.nl 
www.optimumgroup.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven