China exporteert in juli voor het eerst meer dan 200.000 ton knoflook

Eind augustus komt de knoflookhandel in China in zijn eindfase. Volgens vrijgegeven douanegegevens was de knoflookexport in juli van dit jaar verheugend: voor het eerst dit jaar heeft de knoflookexport de 200.000 ton overschreden.

Uit officiële bronnen blijkt dat de Chinese knoflookexport in juli 2022 in totaal 241.600 ton bedroeg, met een totale waarde van € 231 mln. Van dit totaal bedroeg de hoeveelheid verse of diepgevroren knoflook ongeveer 217.400 ton, een stijging met 31,45% j-o-j ten opzichte van 165.400 ton in dezelfde maand vorig jaar, terwijl de waarde van de export € 175 mln bedroeg, een stijging met 4,02% j-o-j ten opzichte van € 169 mln in dezelfde maand vorig jaar.

In juli 2022 bestond de top tien van landen/regio's voor de Chinese export van verse of diepgevroren knoflook uit Indonesië, Vietnam, Maleisië, Thailand, de Filipijnen, Pakistan, Zuid-Korea, de VAE, Bangladesh en de Russische Federatie.

De gemiddelde aankoopprijs van knoflook buiten de opslagplaats tijdens het oogstseizoen in 2020 bedroeg ongeveer 3,44 yuan/kg (€1,72). Ook de stijging van de uitvoer van knoflook dit jaar heeft hetzelfde voordeel, namelijk een lage prijs. De gemiddelde aankoopprijs van knoflook in juli van dit jaar bedroeg ongeveer 3,84 yuan/kg (€1,92), wat een goede basis vormt voor de positieve groei van de uitvoer van knoflook.

Het was het piekseizoen voor de handel in knoflook in juli, en de enorme toename van het uitvoervolume toonde ook aan dat er op de internationale markt een sterke vraag was naar Chinese knoflook.

Bron: International Garlic Trade Network


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven