Solana group presenteert rasinnovaties op de Potato Europe 2022

'Growing innovation' luidt dit jaar het motto van de internationaal actieve aardappelteler Solana. Trouw aan dit motto zal het teeltbedrijf op de komende Potato Europe een overzicht van nieuwe en gevestigde rassen presenteren. Bij de consumptieaardappelen zal de nadruk in het bijzonder liggen op de beproefde Queen Anne, evenals op de nieuwkomers Lea en Jule, waarmee het bedrijf vastkokende oplossingen voor zowel de directe verkoop als voor verpakkingsbedrijven presenteert. Bij de frietaardappelen staat het hoogproductieve evenals droogte- en hittetolerante ras Edison centraal. De beurshighlights worden gecompleteerd door onder andere het jonge chipsras Odysseus, dat volgens de Solana group ook na het einde van de opslagperiode goede bakkleuren garandeert.

Focus op efficiëntie en rendement
"Wij verheugen ons erop de diversiteit te presenteren. Innovatie, oftewel het verder benutten van het potentieel van de aardappelen, staat centraal bij onze teeltactiviteiten. Zowel voor de voedingssector als voor de industriële verwerking presenteren wij belangrijke raseigenschappen. Daarbij leggen we op de Potato Europe de focus op efficiëntie en dus ook op het rendement van de rassen", vertelt Jan Soltau, directeur van Solana Duitsland.

Het motto 'growing innovation' wijst ook op de internationale oriëntatie van de Solana group. Want het concern, dat in 1905 werd opgericht, heeft talrijke vestigingen, dochterbedrijven en bedrijfsparticipaties, onder andere in Nederland, Groot-Brittannië, Polen, Turkije, Chili en Oost-Europa, alsmede teeltlocaties in Duitsland en Nederland. Daarbij heeft het bedrijf zich ten doel gesteld om toekomstgerichte teeltoplossingen te ontwikkelen, met het oog op de snel veranderende klimaatomstandigheden, de vermindering van gewasbeschermings-middelen en de exploderende prijzen van bedrijfsmiddelen.

Low input, robuustheid en een grote oogst
"Onze teeltsuccessen zijn rassen die tolerant en ongevoelig zijn voor abiotische stress, zoals hitte en droogte, en daarmee duurzame oplossingen vormen met het oog op klimaatveranderingen. Deze robuuste rassen zijn even tolerant voor biotische factoren zoals phytophthora en gevoeligheid voor virussen. Tegelijkertijd leveren de rassen een grote oogst bij een gereduceerde inzet van bedrijfsmiddelen. Hier is bijvoorbeeld de verbeterde stikstofefficiëntie het vermelden waard. Kort samengevat verenigen ze low input, robuustheid en een hoge opbrengst. Daarnaast betekent innovatie voor ons ook dat we snelle oplossingen ontwikkelen voor de continu veranderende uitdagingen van de moderne akkerbouw en de eisen van de markt.“

Bezoek het bedrijf op de Potato Europe 2022: stand G B33 

Voor meer informatie:
Jan Soltau
Solana Deutschland GmbH & Co. KG
Tel: +49(0)40 414240 0
info@solana.de
www.solana.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven