Bloemsma Groente & Fruit maakt extra fruitpakketten

Werkfruit voor de bouwvakantie

Tholen – Bedrijven zetten werkfruit niet alleen in tijdens het werk, maar willen met fruit ook in de vakantieperiode voor een positieve boost zorgen. Bloemsma Groente & Fruit werd door een bedrijf ingeschakeld voor fruittassen te verzorgen om personeel een gezonde vakantie te wensen om er dan weer fris en fruitig tegenaan te gaan. Tot hun verbazing kreeg dat navolging van meer bedrijven. Die waren net te laat voor een fruitpakket voor de bouwvakantie, maar bestelden de pakketten voor de eerste werkdag na de vakantie om er weer fris en fruitige tegenaan te gaan. Een trend?

Misschien wel, denkt Ingrid Bloemsma want nog een aantal bedrijven denken erover na, weet ze. Zo’n extraatje van het bedrijf wordt door medewerkers en klanten enorm gewaardeerd en draagt bij aan een gezond imago. “Sowieso zijn bedrijven heel blij dat wij weer terug zijn van vakantie en dat we weer werkfruit komen brengen en een fruitmand doet het ook altijd goed”, vertelt ze. Werkfruit is naast het bezorgen van bestellingen aan horeca en fruitmanden een van de activiteiten waaraan ze naast de markthandel zijn begonnen als vierde generatie.

De familie Bloemsma zit al bijna een eeuw in de groente en fruit. De jonge Janine Bloemsma begon als weduwe in 1923 met een ventroute en daarna is het overgegaan op zoon Jan, kleinzoon Koos en inmiddels achterkleinzoon Maaikel die in 1994 het stokje overnam samen met zijn vrouw Ingrid. Of hun kinderen het familiebedrijf voorzetten, is de vraag. Ingrid: “We laten onze kinderen hierin vrij. Die moeten doen wat ze leuk vinden. Onze dochter van 20 jaar heeft totaal geen interesse en onze zoon van 16 lijkt er ook niet voor te voelen.” 

Bloemsma Groenten en Fruit staan 4 dagen in de week op markten in Middelstum, Scheemda, Haren en Winschoten. De meeste producten komen van de groothandels Willem Dijk en Postuma AGF waar nauw contact mee is en waar ze regelmatig langsgaan om voeling te houden met de producten in het seizoen en de verkopers. Daarnaast halen ze ook zelf producten direct bij telers, zoals spekbonen en aardbeien die ze supervers kunnen aanbieden.

Van de oplopende inflatie door toeloop van koopjesjagers merkt Bloemsma Groenten en Fruit niet veel. “Op bepaalde plekken waar we staan zijn sommige klanten op zoek naar de koopjes, maar de meeste klanten komen bij ons voor de kwaliteit”, besluit ze.

Voor meer informatie:
Bloemsma Groenten en Fruit
Hein leemhuisstraat 36
9744 DP Groningen
Tel.: +31 (0)6 20716950
info@bloemsma-groente-fruit.nl 
www.bloemsma-groente-fruit.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven